Sponsorer

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Som set i TV

 

28092014KG 0646

2014 blev den enorme succes, som man kun tør drømme om inden sæsonen går i gang. Race Media har fanget årets højdepunkter i en specialproduceret video.

Det har været en fantastisk sæson med et hårdtarbejdende team og en masse enestående og mindeværdige øjeblikke på og udenfor banen. VIP-området har været fyldt med glade og entusiastiske gæster, og velgørenhedsorganisationen Motorsport for LIFE har været forbi for at se nærmere på bilen.

Takket være Race Media kan vi nu se tilbage på vores bedste sæson hidtil - og vi har fået lov til at dele den med dig.

Se 2014-sæsonen kogt ned til tre minutter her

 
Dobbeltmesterskabet kom i hus - som planlagt

 

28092014kg 0681

Christian Siepmann kunne søndag aften fejre sin ultimative succes - Risskov-køreren er nu dansk mester i First Stop SSC-klassen, både i SGT-klassen samt det generelle mesterskab.

Den aarhusianske BMW-kører vandt også SGT-klassen sidste år, men i år var ambitionen fra start at sikre sig det samlede mesterskab. Vejen til succes har været hård, lærerig og fascinerende:

- Jeg har været heldig at sammensætte et vaskeægte dream team af mekanikere og teknikere til denne sæson. Uden dem havde resultatet med garanti set anderledes ud, fortæller Christian Siepmann.

- Vi har virkelig arbejdet professionelt og målrettet lige siden vores første møde, og jeg er uendeligt stolt af det, vi har udrettet sammen. Vores planer og strategier har holdt hele vejen, og jeg har hele tiden haft et solidt og effektivt værktøj, når jeg var på banen.

28092014kg 0646

Under weekendens løb var der indledningsvis udfordringer med de nyrenoverede støddæmpere. Den fragtmandsblå BMW kunne ganske enkelt ikke finde det nødvendige greb i den første træning. Heldigvis fandt mekanikerne løsningen og endte med at lave sæsonens bedst kørende opsætning.

Normalt gælder racerløb om at vinde, men når årets sidste løb køres, kommer strategi ofte før vinderambitioner. Således tog Christian også til takke med to andenpladser og en tredjeplads i weekendens løb - til gengæld samlede østjyden point nok til at sikre sig mesterskaberne.

- Bilen havde kræfter og greb nok til at jeg kunne køre mig til sejre, men at slås om førstepladsen er også lig med en stor risiko for fejl eller påkørsler. Vores mål har været at vinde mesterskabet - og så skal jeg ikke risikere at ødelægge det i de sidste løb.

28092014kg 0355

Endnu en hård sæson er slut, og CS Racing’s hårdtarbejdende mekanikere kan nu nyde en rolig periode, før forberedelserne til 2015-sæsonen går i gang.

Fra teamet skal lyde en stor tak til sponsorer og samarbejdspartnere, der alle har været en del af rejsen mod de flotte resultater.

 
Mesterskabet kan sikres

 

29062014KG 0598

Christian Siepmann kan sikre sig mesterskabet i First Stop SSC i weekenden på FDM Jyllandsringen. Hverken det generelle mesterskab eller førstepladsen i SGT-divisionen er sikre, så der bliver fuld fart på den fragtmandsblå racer.

- Det er da sjovest for alle parter, når mesterskabet bliver afgjort i det sidste sving, siger Christian Siepmann, der dog har forberedt sig grundigt, så førstepladsen ikke falder i de "forkerte" hænder:

- Bilen er gennemgået fra kofanger til kofanger, friske dæk er monteret og alting er justeret, kalibreret og kontrolleret. Selvom jeg fører både SGT og det generelle mesterskab, skal vi ikke risikere at løbe ind i en teknisk defekt. 

Der er i alt 79 point at køre om på en løbsweekend i First Stop SSC, og mens der i SGT-divisionen er 62 point ned til Jørgen Hansen, er der blot 25 point mellem den fragtmandsblå BMW og Martin Vedel Mortensen, der fører SS2-divisionen og er den værste rival til det samlede mesterskab.

- Mesterskabet bliver afgjort i sidste heat. Uden tvivl. Selv hvis Martin kommer i problemer, vil jeg ikke kunne hente point nok i de to første heat til at sikre mesterskabet. Men det gør heller ikke noget - publikum kommer til at se en stor del af feltet kæmpe om de sidste, afgørende point, og jeg er sikker på at det bliver god underholdning!

 
Højhastighedsweekend i Norge

 

13092014JG 0410

Christian Siepmann fik - næsten - hvad han kom efter i weekendens First Stop SSC-afdeling på Rudskogen-banen i Norge. Målet var sat højt med ambitionen om klassesejr i alle tre løb.

Udgangspunktet var lige som det skulle være; bedste bil i SGT-klassen i tidtagningen, og med den fragtmandsblå BMW M3 E92 i absolut topform kunne Christian Siepmann køre sejre hjem i de to første løb.

- Bilen kørte helt fantastisk. Det var tydeligt at den for alvor kunne gøre brug af alle kræfterne på en bane som Rudskogen, og det var virkelig fedt at se hvordan det bare gik fremad, siger Christian Siepmann.

I sidste heat lignede det også en klassesejr, men efter fire omgange betød et hårdt møde med en curb, at bagerste venstre svingarm knækkede, og dermed var der ikke mere at gøre for den aarhusianske racerkører.

- Det var bare at trække ud til siden og stoppe bilen. Der kunne ikke gøres mere, og eftersom jeg ikke havde fuldført 80% af løbet, fik jeg heller ikke point.

- Indtil jeg udgik, var det ellers et suverænt løb. Jeg førte an i SGT-klassen, og jeg var begyndt at indhente en af de norske Corvette-racere - det er altså meget hurtige biler og kørere - så det kunne have været spændende at se resultatet ved målstregen!

13092014JG 0136

Trods ærgrelsen over at være udgået og have mistet dyrebare point, er Siepmann fortrøsningsfuld:

- Havde jeg vundet det sidste heat, ville mesterskabet have været sikret før tid. Nu har vi noget at sætte os op til, når vi skal køre finaleløbet på Jyllandsringen om to uger.

Hele teamet har haft en fantastisk tur til Norge, og Christian Siepmann ved også hvor meget, de dygtige mekanikere betyder for succesraten:

- Uden deres måde at håndtere opgaverne på, ville jeg ikke kunne køre så stærkt. Der er bare styr på sagerne, og alt foregår med præcision og uden rysten på hænderne. Jeg er virkelig stolt af det team, der står bag mig!

Om kun to uger afsluttes dette års mesterskab i First Stop SSC-mesterskabet. Christian Siepmann og CS Racing står til at vinde det danske mesterskab, både i klassen såvel som det generelle mesterskab.

 
Et glædeligt gensyn med Norge

 

09062013KG 0390

Christian Siepmann har set frem til gensynet med Rudskogen Motorsenter hele sæsonen. Ambitionen er at samle vigtige point til mesterskabet i weekendens afdeling af First Stop SSC-mesterskabet.

Sidste sæson var Rudskogen en succesoplevelse for Siepmann og CS Racing, som med den fragtmandsblå BMW M3 E92 GT2 var dominerende i SGT-klassen på den norske bane. Den præstation håber aarhusianeren at gentage i den kommende weekend:

- Det kunne være helt fint at komme til tops igen. Rudskogen er en fed bane at køre på, og så ligger den jo i helt fantastisk smukke omgivelser tæt ved grænsen til Sverige. Vi har meget at køre for i det danske mesterskab, så der skal fuld gas på, siger Siepmann.

Selvom løbet også tæller til Nordisk Cup, som køres over to afdelinger ved hhv. Grand Prix Danmark og løbet på Rudskogen, er det ikke noget der får meget opmærksomhed fra Christian Siepmann. Reglementet er nemlig lavet således at den ellers noget så potente BMW er i direkte kamp med meget hurtigere biler.

- Jeg er altid glad for en udfordring, men hvor vores bil bedst kan kategoriseres som en GT2-bil, skal vi op imod biler som svarer til GT1 - i grove træk svarende til for eksempel en Corvette på Le Mans. På den måde bliver det svært at vinde, men en tredjeplads tror jeg kan lade sig gøre.

Christian Siepmann og mekanikerne tager afsted mod Norge allerede onsdag aften, så de kan udnytte testmulighederne på banen fredagen op til weekenden. Det gør jo ikke noget at man starter løbet velforberedt:

- Vi er ikke gode til at gøre tingene halvt i vores team, så der skal køres nogle kilometer og forhåbentlig finjusteres lidt opsætning på bilen. På den måde har vi de bedste odds for at lave et godt resultat i weekenden.

 

- For at have taget alle mulige forbehold, har vi taget hele fire nye sæt dæk med, så vi er sikre på at have det optimale udgangspunkt til løbene.

I SGT-klassen såvel som det generelle First Stop SSC-mesterskab er der kun fem point mellem Christian Siepmann og mesterskabsrivalen. Der skal dermed arbejdes hårdt i årets sidste to løbsweekender for at opfylde ambitionen om en samlet sejr i First Stop SSC-mesterskabet.

 
Godt på vej mod mesterskabet

 

30082014JG 0150

Christian Siepmann hentede vigtige point i kampen om mesterskabet i First Stop SSC i weekendens løb på FDM Jyllandsringen. Mange sponsorer var vidne til godt race ved Grand Prix Danmark.

Med sidste års klassemesterskab i hus er målet for denne sæson at vinde det generelle mesterskab i den altid populære racerklasse. Den fragtmandsblå BMW M3 E92 var da også i topform ved årets store Grand Prix Danmark, hvilket tydeligt sås allerede under tidtagningen. Her var Christian hurtigste kører i SGT-klassen.

- Bilen kører bare som den skal nu, så det er en ren fornøjelse at sidde bag rattet, fortalte Christian Siepmann lørdag middag. Om eftermiddagen gik det løs med weekendens første heat, hvor regnen kostede værdifulde placeringer for Aarhus-køreren.

- Det regnede ret kraftigt, og der var det svært at afsætte alle motorens kræfter ned i asfalten, så der måtte jeg nøjes med en fjerdeplads i klassen, lyder det fra Siepmann.

Søndag var en travl dag. Udover to heat som skulle køres, var der besøg fra en masse glade og racerparate gæster, og så kom velgørenhedsorganisationen Motorsport for LIFE også på besøg. At kunne være med til at skabe en spændende oplevelse for en flok sygdomsramte børn gjorde et stort indtryk på hele teamet:

- Jeg tror at vi var et par stykker, som nåede at sluge den berømte klump i halsen, da børnene var forbi. At vi måtte være med til at give dem en god dag uden bekymringer og fokus på at være syge, kan vi kun takke for. Jeg håber at de vil komme igen en anden god gang.

30082014JG 0393

Gæsterne nød også godt af weekendens vinsponsor, som havde sørget for hele fem forskellige rødvine at smage på. En stor succes, ikke mindst pga. hele VIP-teamets hårde arbejde dagen igennem.

I andet heat, som blev kørt søndag formiddag, var det igen med Siepmann og den fragtmandsblå BMW i toppen af feltet. Undervejs blev det til et par solide overhalinger, der heldigvis blev fanget på video til gæsternes fornøjelse.

Weekendens sidste heat var et drilsk et af slagsen. Regnen havde stået ned over banen, og der skulle kæmpes for at holde den potente BMW på ret kurs. Det lykkedes, og Christian kunne kåres som løbsvinder af to heat i SGT-klassen.

Mesterskabet er nu tættere end nogensinde før, og med to løb tilbage bliver det spændende om ambitionen om at vinde det samlede mesterskab bliver opnået.

Det næste løb er på Rudskogen i Norge den 13-14. september.

 
Nu starter pointjagten

 

phoca thumb_l_17082014KG_0321

Christian Siepmann har sat kursen mod Danmarksmesterskabet i First Stop SSC-klassen. Aarhusianeren er 18 point efter den mesterskabsførende, men alt kan stadigvæk ske.

- Målet er at tage tre titler i år; Danmarksmesterskabet, sejren i SGT-klassen og det nordiske mesterskab. Det kan lade sig gøre, men der er ikke plads til fejl, siger Christian Siepmann.

Siden løbet på Ring Djursland har der ikke været meget at justere på den lynhurtige BMW-racer:

- Vi har fået tørret og rengjort bilen siden det våde løb på Ring Djursland for et par uger siden, fortæller Christian Siepmann, som er godt tilfreds med de ændringer, teamet foretog på bilen i sommerpausen:

- Alting har virket som vi ønskede det. Vi har måttet rette lidt til i bilens opsætning, men vi var mere end halvandet sekund hurtigere end vores hidtil bedste omgangstid på Ring Djursland, så jeg glæder mig meget til Grand Prix’et!

Hvis man tror at den fragtmandsblå BMW får det let i weekendens løb, tager man grueligt fejl. Med deltagere fra både Norge og Sverige, hvor der både er Corvetter, Porscher og en enkelt Ferrari blandt konkurrenterne, skal der kæmpes hårdt for at sikre de vigtige point.

- Det bliver en af de mest spændende løbsweekender i denne sæson, og vi skal kæmpe om hver eneste placering. Det bliver underholdende både for os kørere og så sandelig også for publikum. Jeg glæder mig virkelig meget til at komme på banen.

Med mere end 70 gæster inviteret indenfor i CS Racing-teltet bliver der også travlt i VIP-afdelingen. Det kommer ikke til at stresse Siepmann, som bruger den hyggelige atmosfære som god opvarmning til et hektisk løb:

- Nogle kørere foretrækker at lukke sig helt inde før de skal performe på banen, men jeg nyder at se mine gæster have det godt, når løbsstarten nærmer sig. Der er altid en fantastisk opbakning til hele teamet, så det er som at have en hel ekstra familie med sig. Jeg håber at opbakningen hjælper os på vej mod flere topplaceringer.

 
Det var vådt. Meget vådt!

 

phoca thumb_l_16082014KG_0996

En våd og blandet weekend på Ring Djursland var hvad Christian Siepmann og CS Racing kunne vende hjem fra søndag aften.

Den fragtmandsblå BMW var hurtigste bil i S-GT-klassen, mere end et sekund hurtigere end da First Stop SSC-klassen gæstede Ring Djursland for godt to måneder siden. Det gav blod på tanden for teamet:

- Der er et godt greb i banens nylagte asfalt, og ændringerne på bilen henover sommerferien ser ud til at have virket. Bilen kører bare stærkt, fortalte Christian Siepmann efter tidtagningen.

Det var nu ikke fordi, det århusianske BMW-team havde en problemfri weekend. I det første heat, som blev kørt sidst på eftermiddagen lørdag, var den lynhurtige BMW forrest i sin klasse og nummer tre generelt, men med få omgange tilbage måtte Christian lade bilen køre i pit.

- Der var pludselig en masse mislyde fra bilen, så jeg kørte i pit for at undgå en forværring af den skade, der nu måtte være. Det viste sig at være de nymonterede bremsekalibre, som udvidede sig på grund af varmen og gik på fælgene.

- Mekanikerne fik heldigvis styr på det ret hurtigt, så bilen var klar til race igen søndag - men det var ærgerligt at gå glip af gode point, siger Christian Siepmann.

Søndag formiddag kunne CS Racing og resten af SSC-feltet køre på banen igen. Denne gang var det mildest talt svære forhold på den djurslandske asfalt - banen var våd, men med et tørt spor.

phoca thumb_l_17082014KG_0252

- De fleste i feltet satsede på tørvejrsdæk, og det gik også OK indtil det begyndte at regne igen…, siger Christian Siepmann, der kunne gennemføre løbet, dog med meget lav fart.

Da klassens sidste løb skulle køres, havde regnen taget til i styrke, og store vandpytter dækkede områder af banen. Inden starten valgte Christian og flere andre kørere at stoppe mens legen var god og køre i pit. Kort tid efter valgte løbsledelsen at stoppe løbet og aflyse resten af weekendens løb.

- Der var så meget regn, at man intet kunne se foran sig, og det er for farligt. Racerløb gælder om at køre stærkt og helt til grænsen, men det er kun dumt at fortsætte når man kører i blinde, fortæller Christian, der er helt enig i løbsledelsens beslutning:

- Det var farligt derude, og det kunne have endt rigtigt grimt. Det var en god og sund beslutning, som jeg respekterer fuldt ud. Jeg tror heller ikke at der var en eneste blandt publikum som følte sig snydt - det var ret ekstreme forhold!

Der går kun to uger, før CS Racing og First Stop SSC igen er at finde på en dansk racerbane. Denne gang gælder det årets største racerløb på dansk grund; Grand Prix Danmark på FDM Jyllandsringen. Her viser vejret sig forhåbentlig fra sin bedste side, når publikum igen er klar til at nyde godt racerløb med spændende biler.

 
Mens de andre holdt ferie…

 

phoca thumb_l_6P6A3203

… fortsatte CS Racing arbejdet med den fragtmandsblå BMW M3 E92. Sommeren er gået med forberedelser til den sidste halvdel af sæsonen, så konkurrenterne for alvor får kamp til stregen.

Sommerarbejdet har primært været fokuseret omkring udtrykket ‘mange bække små’, for det er kun opmærksomme SSC-fans der vil opdage forskellen:

- Vi har lavet en række ændringer på aerodynamikken. Blandt andet har vi skiftet diffuser og monteret nogle forbedrede canards på fronten. Alt i alt burde det give bilen en smule bedre downforce, fortæller Christian Siepmann.

- Det bliver nok ikke på Ring Djursland at vi mærker de største forskelle, men rundt i skoven kan det sagtens være at der kan gives lidt mere gas. Det bliver i hvert fald spændende.

Der har naturligvis også været tid til at nyde den danske sommervarme, men hele teamet har følt en kriblen i fingrene for at komme tilbage på racerbanerne.

- Vi synes vist alle sammen at det er en vildt spændende sæson, og vi glæder os alle sammen til at komme igang igen - og ikke mindst at få afprøvet de nyeste justeringer på bilen!

 
Hattrick på Padborg Park

phoca thumb_l_29062014KG_0598

 

CS Racing fik den bedst tænkelige start på sommerferien, da First Stop SSC kørte tredje afdeling af mesterskabet på den sønderjyske bane i weekenden. Det aarhusianske team og den fragtmandsblå BMW E92 M3 fik topresultater med hjem i bagagen.

- Vi er vist alle sammen mere end almindeligt glade i dag. Hele weekenden er bare gået lige som vi ønskede det, og vores forberedelser viste sig at være hvert et minut værd.

Ordene kommer fra Christian Siepmann, der weekenden igennem har styret den noget potente BMW rundt på Padborg Park’s asfalt. Allerede i kvalifikationen var aarhusianeren hurtigste bil i SS4-divisionen, og i den generelle stilling var den fragtmandsblå BMW næsthurtigst.

De gode takter fortsatte i samtlige tre løb, hvor det første allerede blev kørt lørdag eftermiddag. Her var ikke de store dueller, da først starten var gået og feltet spredt lidt ud. For Christian var der alligevel rigeligt at se til:

- Op til weekenden er der kommet nye, kraftigere bremser på bilen, og både motor og gearkasse spiller for alvor sammen nu, hvor der er indlæst en ny opdatering til softwaren. For mig gjaldt det om at se hvor langt, jeg kunne presse bilen både under nedbremsninger og i svingene, så det gjorde ikke noget at der ikke var så mange konkurrenter i nærheden. Og en klassesejr plus andenpladsen generelt, det er da godkendt!

phoca thumb_l_29062014KG_0306

Både andet og tredje løb blev afsluttet på samme placering, så et hattrick på sejre i SS4-divisionen var en realitet. Christian understreger dog, at det ikke er fordi han eller bilen er overlegen:

- Hvis man ser på omgangstiderne for løbene, så kan man se at flere andre kørere er i nærheden af mine omgangstider - nogle endda hurtigere. I sidste løb blev jeg næsten indhentet af Mikkel O. Pedersen i Porsche, men midt i løbet fik jeg held til at trække lidt fra igen. Også Michael Klostermanns BMW er der fart i, så der er ikke tale om at det hele blev foræret.

- Det har været en fantastisk weekend, ikke mindst fordi bilen nu kører 100% uden problemer eller udfordringer på nogen måde. Teamet arbejder sammen som har de aldrig gjort andet, og alting har fungeret hele weekenden. Nu kan vi tage en fortjent sommerferie … selvom jeg glæder mig endnu mere til næste løb nu, hvor det gik så godt!

Næste løb på programmet for CS Racing er også næste løb for First Stop SSC-mesterskabet. Det køres på Ring Djursland den 16-17. august, og her kan kun håbes på godt sensommervejr og gode løb i den alsidige og vellydende racerklasse.

 
Til Padborg frisk fra Spa

6P6A5094

 

CS Racing er i absolut topform, når teamet i weekenden deltager i endnu en afdeling af First Stop SSC-mesterskabet på Padborg Park. Det århusianske racerteam er toptrimmet og med en absolut velkørende, fragtmandsblå BMW E92 M3 racerbil. Christian Siepmann kommer endda med gode oplevelser i bagagen:

- Når racerkørere taler om Spa, så har det intet at gøre med wellness, som mange andre nok forbinder det med. Spa Francorchamps er en af Europas mest legendariske racerbaner, og den var vi nede at køre på efter løbet på Ring Djursland. Det var en helt fantastisk oplevelse, også selvom vi havde lidt tekniske udfordringer dernede.

Undervejs på den belgiske racerbane fandt teamet en række mulige forbedringer på bilen. Disse blev naturligvis straks undersøgt og udført, således at den hurtige BMW nu er endnu hurtigere. Ændringerne blev testet på Padborg Park onsdagen op til løbsweekenden.

- Vi har fået en række opdateringer til elektronikken i bilen, blandt andet et såkaldt “adaptivt gearskifte”, som lærer min kørestil og finder den mest optimale måde at skifte gear på. Det er teknologi, som ellers er forbeholdt Formel 1 og Le Mans-teams, men vi har fået lov til at prøve det.

Udenfor banen har der også været gode oplevelser. Patrick, den ene af teamets dygtige mekanikere, har netop afsluttet sin autoteknolog-uddannelse med et flot 12-tal på Aarhus Tech.

- Jeg er utroligt stolt af at have så dygtige folk omkring mig. Der er ingen tvivl om at 12-tallet er fortjent, og Patrick har den helt rigtige indstilling til at arbejde med motorsport. Jeg håber at vi kan fejre det med et flot resultat i weekenden!

CS Racing ser frem til en weekend med - forhåbentligt - godt vejr og fair race på banen før sommerferien rammer dansk motorsport.

 
Teamånd besejrede belgisk nedtur

 

6P6A5103

CS Racing trådte i pinsen et stort skridt ud af comfort-zonen og deltog i en afdeling af Dutch Supercar Challenge-mesterskabet på den legendariske Spa-Francorchamps i de belgiske Ardenner. Tekniske udfordringer kostede muligheden for topplaceringer - til gengæld bestod teamets holdånd den endelige eksamen.

- Jeg har altid villet køre race på Spa Francorchamps. Det er nok en af de ultimative racerbaner for mig, og da muligheden nu var der, gjaldt det bare om at komme afsted, fortæller Christian Siepmann, der vanen tro ankom velforberedt til racerbanen.

Inden afgangen til Belgien var teamets fragtmandsblå BMW M3 E92 blevet grundigt klargjort med nye gearinger til den markant hurtigere racerbane end forrige weekends løb på Ring Djursland. En engageret medarbejder fra Danske Fragtmænd Express havde også taget turen sydpå for at få sig en motorsportsoplevelse udover det sædvanlige.

- Hjemmefra har jeg også trænet en del i simulator for at få banen ind i kroppen. Selvfølgelig får man ikke følelsen af højdeforskellene, der jo på Spa er helt enorme, men da jeg kørte første gang på banen, følte jeg faktisk at jeg havde været der før - så der var meget mere fokus på at finpudse kørslen fra start.

Selvom solen stod højt over den belgiske racerbane kom der hurtigt malurt i bægeret. Voldsomme rystelser i bilen gjorde kørslen til en mindre behagelig affære, og fejlen var ikke lige sådan at finde.

- Når bilen kom over 250 km/t begyndte alting at ryste, og det blev kun værre hvis jeg øgede hastigheden yderligere. Det var meget voldsomt, så teamet kom for alvor på arbejde med at finde fejlen.

6P6A4056

Først troede teamet at der kunne være en fejl på de Pirelli-dæk, der er påkrævet i det hollandske mesterskab, men symptomerne tydede mere på et problem i drivlinen på bilen. Til teamets held var både motorbyggeren fra KMS Engines samt gearkasseeksperten Dr. Pascal fra KMP til stede på banen, så der var fuld support fra de mest kompetente hjerner.

- Vi afprøvede nogle ting, og da jeg skulle køre andet heat var det med en ny opsætning af bilens paddleshift (gearskift-funktion ved hjælp af knapper bag rattet, red.). Det virkede stik modsat, så jeg måtte i pit efter en omgang og få det gamle program indlæst igen. Rystelserne slap vi aldrig af med, så jeg kørte nogle få omgange før jeg kørte i pit for ikke at gøre ondt værre.

Skuffede over en kedelig afslutning på en, trods alt, oplevelsesrig og inspirerende tur til en af Europas flotteste racerbaner, blev teamets mekanikere præsenteret for endnu en arbejdsopgave før turen gik hjemover: Gearkasse og hele drivlinen skulle afmonteres og sendes afsted til workshop’en i Holland.

- Det var ikke ligefrem en populær beslutning, men vi kunne lige så godt få det gjort inden vi tog hjem. På den måde slap vi også for at gøre det når vi kom hjem, for så at skulle sende en bil til Holland med stumperne, siger Christian Siepmann, der er dybt imponeret over sine mekanikeres arbejdsmoral:

- Vi har som resultat af vores teamcoaching en regel om at hver mand på et hvilket som helst tidspunkt i en løbsweekend kan give sig selv en 15 minutters time-out. Det kan sagtens være tiltrængt, hvis der er stress på og alting er træls. Da jeg tog beslutningen om at afmontere gearkassen, blev der taget en time-out, men 15 minutter efter var alle mand i fuld sving. Det tog præcis 70 minutter at afmontere og pakke alting ned - det synes jeg viser niveauet meget godt!

phoca thumb_l_IMG_2669

Samarbejdspartneren fra Danske Fragtmænd Express kom også i spil under den afsluttende operation - for hvem skulle ellers køre en varebil fra Spa-banen til værkstedet i Holland, når lasten er værdifuld og meget vigtig? Det blev selvfølgelig den udsendte medarbejder, der kunne køre en lille omvej hjem til Danmark.

Teamet har en tydelig formodning om hvad fejlen på bilen er, og de hollandske teknikere når uden tvivl at få bilen køreklar til det næste punkt på kalenderen for CS Racing; Midsommerløbet på Padborg Park den 29. juni.

Foto: Pedro Dermaux / Xynamic Motorsport Photography

 
Hjulløft og succes i Djurslands bakker

IMG 0795 

Christian Siepmann og CS Racing havde en god og pointrig weekend på Ring Djursland, da First Stop SSC-kørerne afviklede anden afdeling af årets mesterskab på den kuperede racerbane på Jyllands næse.

På trods af mindre tekniske udfordringer i tidtagningen lørdag fik Christian god fart i den fragtmandsblå BMW M3 E92 og satte fjerdehurtigste omgangstid. Dermed var der lidt at kæmpe for i det første af weekendens tre løb, der blev kørt søndag formiddag.

Der blev kæmpet om pladserne i toppen af feltet, og Christian brugte en del omgange på at dyste med de nærmeste konkurrenter. Midt i første heat lykkedes det Christian at køre sig frem til en tredjeplads, som han kunne holde indtil det ternede flag.

Med startplaceringen som nummer tre i søndagens andet heat var der lagt op til flere dueller fra samme skuffe som tidligere, så teamets mange gæster var på ingen måde kørt forgæves. Størstedelen af løbet kunne Christian arbejde hårdt bag rattet for at beholde den andenplads, han kørte sig til på første omgang - men på løbets sidste omgang så den bagfrakommende konkurrent en åbning, så Christian måtte nøjes med en tredjeplads.

01062014JG 0120

Weekendens sidste heat blev startet fra fjerdepladsen, men efter få omgange kunne Christian efter intense dueller med Nicolai Aaberg og Mikkel O. Pedersen indtage en generel andenplads. Denne gang holdt den hele vejen i mål, og Christian kunne søndag aften se tilbage på en succesfuld weekend i First Stop SSC.

- Jeg er godt tilfreds med weekendens resultater. Vi fandt en god opsætning på bilen, som gjorde at vi var med i den helt sjove del af feltet. Der var gode og fair fights i hvert eneste løb, og det gav en masse gode point på kontoen.

- Mine mekanikere gjorde et fantastisk stykke arbejde med at holde bilen kørende, konkurrencedygtig og i orden, så det har været en fornøjelse fra start til slut.

De hårdtarbejdende mekanikere fra CS Racing når lige at gå den fragtmandsblå BMW efter og skifte gearingen i gearkassen, før sættevognen igen kører afsted fra Aarhus. I næste weekend gælder det nemlig en afdeling af Dutch Supercar Challenge på den belgiske Spa Francorchamps. En af Europas mest legendariske racerbaner, der blandt andet er vært for Formel 1, World Endurance Championship og mange andre anerkendte mesterskaber. Den aarhusianske racerkører glæder sig naturligvis meget til udfordringen:

- Jeg har altid drømt om at køre på Spa-banen. Den er noget helt specielt, og det bliver en stor oplevelse at komme ned og køre et racerløb på den. Nu kommer vi selvfølgelig ikke bare for at være med, så hvis oplevelsen kan toppes med et godt resultat gør det slet ikke noget!

 
TOOL-SHOP og Snap-on står bag CS Racing

 

DSC 0265

Det succesfulde racerteam fra Risskov, CS Racing, har indledt et to-årigt samarbejde med værktøjsfabrikanten Snap-on Tools om eksponering og promovering af virksomhedens anerkendte værktøjssortiment i Danmark.

- Jeg er stolt og ydmyg over at have indgået denne aftale med Snap On, fortæller Christian Siepmann, der i sin specialbyggede BMW M3 E92 GT2 er blandt frontrunnerne i årets First Stop SSC-mesterskab.

- Snap-on er det absolut bedste mærke når vi taler om håndværktøj og værktøjsskabe, og at så stort et kvalitetsbrand ønsker et samarbejde med vores team tager jeg som et cadeaux til det hårde arbejde, vi har udført i de sidste fem år.

Samarbejdet er indgået med den danske importør af Snap-on, TOOL-SHOP, hvor direktør Heine Lykke Korreborg glæder sig over aftalen og forventer sig meget af samarbejdet:

- I Danmark er det primært flyindustrien og flyvevåbnet der anvender Snap-on’s produkter, og vi ønsker nu at udbrede kendskabet til produkterne blandt de private forbrugere. Derfor har vi i et stykke tid ledt efter den perfekte samarbejdspartner, som har det samme høje niveau og krav til kvalitet som vi selv. Det har vi så absolut fundet hos CS Racing.

DSC 0274

- Christian Siepmann og hans dygtige team står for de samme værdier som TOOL-SHOP og Snap-on: Vi vil være de bedste, og vi har det bedste produkt. Deres imponerende setup på racerbanerne matcher de flotte resultater, de har kørt hjem de seneste sæsoner - og det vil vi gerne være en del af.

Allerede i den kommende weekend kan man opleve CS Racing’s brutale BMW-racer med de fragtmandsblå farver på Ring Djursland, hvor First Stop SSC-klassen kører anden afdeling af mesterskabet. Efter en omtumlet, og dog succesfuld, første afdeling af mesterskabet, glæder Christian Siepmann sig til at komme tilbage til den kuperede bane på Jyllands næse:

- Ring Djursland er en skæg, lille bane med store højdeforskelle og et par svære sving, selvom der vitterligt ikke er langt rundt på en omgang. Bilen kører helt som den skal nu, og jeg tror at alle i teamet glæder sig til at arbejde med alt det lækre nye værktøj fra Snap-on, som fremover skal gøre det til en endnu større fornøjelse at arbejde med racerbilen.

 
Under minuttet

CSR-9

 

Christian Siepmann og CS Racing fik en hård start på 2014-sæsonen i First Stop SSC. Konfirmation, bremsevæske, spidsaksel og et ribben var på listen over udfordringer - men weekenden på Padborg Park sluttede på toppen.

Det er næppe gået manges næser forbi, at den aarhusianske racerkører har fået finjusteret sin fragtmandsblå BMW M3 E92 op til sæsonstart. Mere effekt i motoren og en generel optimering af alt fra A-Z har været på programmet, og på Padborg Park var der endelig mulighed for at teste det hele af for alvor.

- Vi har haft mange projekter henover vinteren, og det er rart endelig at kunne komme afsted og få prøvet alting af under de rigtige forhold. Godt nok har jeg været nødt til at undvære træning og tidtagning, da min ældste datter blev konfirmeret lørdag - og det er trods alt vigtigere for mig. Til gengæld fik jeg da lov til at overhale en masse!

Som bagerste startende bil i feltet kom Christian ellers godt fra start. Der blev overhalet en del biler, men efter blot fem omgange måtte den fragtmandsblå BMW ind til siden. Røgudvikling i bilen gjorde det usikkert at fortsætte:

- Pludselig var der røg i bilen. Jeg fornemmede ikke at der var ild i noget, men det var simpelthen for farligt at fortsætte. Efterfølgende fandt vi ud af, at der lå bremsevæske i bunden af bilen, som var blevet varmt nok til at lave røg.

CSR-5

Efter at have fået styr på væskerne var Christian og teamet igen klar. I andet heat nåede den hurtige BMW desværre ikke mange meter, før det yderste led af en trækaksel knækkede. Det lykkedes Christian at få bilen i pit, og med kun 45 minutter til weekendens sidste løb kom teamets mekanikere på hårdt arbejde.

- Det er ikke småting at skulle skifte den slags, og slet ikke på så kort tid. Godt nok er en racerbil bygget til at skulle skilles ad, men det kræver at man arbejder hårdt og ikke laver fejl. Vi nåede heldigvis at blive klar til tredje og sidste heat - udelukkende på grund af en flot og ihærdig indsats fra mekanikerne!

Og lønnen kom som fortjent. Bilen var færdig i sidste sekund, og Christian måtte igen starte løbet fra bagerste placering. Herfra overhalede han i løbet af de næste 15 omgange alle biler i feltet, på nær én. Der er ingen tvivl om at forberedelserne til sæsonen har været indsatsen værd.

- Vi har længe kæmpet for at køre en omgangstid under den berømte 1-minuts-barriere på Padborg Park. Det lykkedes i dag, og jeg må indrømme at der var et stort smil inde bag hjelmen … det var rart endelig at opfylde dét mål.

- Det var et hårdt og sjovt løb her til sidst. Bilen er virkelig blevet hurtig, og at jeg rent faktisk kunne hale ind på den førende var imponerende. Det ser ud til at alle vores forbedringer har virket. Selv Kenneth’s (Melbye, chief engineer, red.) egenkonstruerede DRS-system virkede efter hensigten, så jeg er en meget tilfreds mand lige nu.

Netop teamets ingeniørstreg, det avancerede DRS-system, er en af årsagerne til den nu endnu hurtigere BMW M3 E92. Når Christian kører ligeud og trykker speederen helt i bund, lægger bagspoileren sig ned i vandret position. På den måde er der minimal vindmodstand, og dermed kan BMW’en køre endnu stærkere. Når bilen så skal bremses ned igen, rejser den sig helt op og fungerer som en luftbremse som man også ser på fly.

CSR-13

- Jeg har aldrig rigtigt været i tvivl om at det skulle kunne virke på vores bil, men jeg synes at det er imponerende at vi selv har konstrueret det. Kenneth har lagt en stor indsats i at få systemet til at virke, og det må jeg indrømme at det gør. Når bilen bremser, er det som at køre ind i et bjerg!

- Jeg har virkelig fået mig et dream team. Bilen kører helt som den skal, og hele teamet fungerer som én samlet enhed med teamspirit og viljen til at vinde. Jeg synes at vi i denne weekend har vist at vi har hvad der skal til for at være med i toppen. Nu skal det finpudses, og så er vi klar igen til løbet på Ring Djursland.

 

 
Travl og spændende weekend forude for CS Racing

 IMG 0178

Det aarhusianske racerteam med Christian Siepmann i spidsen har lagt sig i selen for at 2014 bliver endnu bedre end den forgangne sæson. Det bliver svært at slå et dansk og et nordisk mesterskab, men Siepmann er godt forberedt til weekenden 3-4. maj på Padborg Park.

Hele vinteren er gået med at forbedre den fragtmandsblå BMW M3 E92 GT2, så den er hurtigere, og bedre end sidste sæson. Motoren har fået de sidste kræfter hevet ud af sig, transmission og undervogn er blevet optimeret og justeret, og så har teamet fået en opfriskning.

- Vi havde en rigtig god testdag på Padborg Park i starten af april måned, og bilen kørte bare som en drøm. Jeg tror faktisk at det er en af de bedste testdage, jeg nogensinde har været på. Teamet fungerede præcis som jeg håbede, og vi fik de data med hjem, som vi ønskede.

IMG 0018

Udover at forbedre bilen, har teamet også investeret i en sættevogn, specialindrettet til brug i motorsport. Her er der både plads til at fragte racerbilen og alt til teamet, ligesom der er kontorplads til engineer og mekanikere.

- Det har været vigtigt for mig at skabe nogle gode rammer for mekanikerne. De lægger mange timer i løbet af sådan en weekend, og så skal de have de bedste forhold, jeg kan tilbyde dem. På den måde tror jeg, at vi kan få det bedste udbytte af vores indsats.

Årets første løb på Padborg Park byder på en anseelig udfordring for den aarhusianske racerkører. Under lørdagens træning og tidtagning sidder Christian nemlig sammen med familie og venner og fejrer datterens konfirmation:

- Motorsport er ikke alt, og mine døtres vigtige dage skal jeg være en del af. Det betyder til gengæld at jeg skal starte bagerst i det første løb søndag - så må vi se om jeg kan køre mig hele vejen op igennem feltet … det bliver en sjov udfordring!

IMG 0190

- Vi skal have det sjovt i år … men det er altså sjovest når vi vinder. Vores ambition er bestemt at der skal hentes sejre og mesterskaber i år, så jeg glæder mig til at se hvilket niveau, konkurrenterne er på.

Årets første løb på Padborg Park køres den 4. maj.

Special Saloon Car-sæsonen starter den 4. maj på Padborg Park. Se løbskalenderen her

 
Klar til en ny drømmesæson

 25082013KG 0043

Efter både et dansk og nordisk mesterskab i 2013 er Christian Siepmann og CS Racing-teamet klar til at fyre op i den højoktane benzin og jage flere førstepladser.

Årets satsning i Special Saloon Car-mesterskabet er fortsat med den lynhurtige BMW E92 M3, som de sidste to år har sat brede, sorte striber på de danske racerbaner. Til gengæld sker det med nye teknikere på holdet:

- Nogle gange er det meget sundt at ryste posen, og vi har fået nogle yderst kompetente folk til at håndtere bilen i den kommende sæson. Vi har allerede mødtes nogle gange og arbejdet på bilen, og jeg glæder mig til at vi skal tage hul på sæsonen sammen, fortæller Christian Siepmann, der ikke kun har opdateret sit mandskab:

- Inden længe går turen til Holland for at hente motoren til bilen. Den har fået den sidste optimering, så jeg får lidt mere power under hjelmen. Gearkasse og bagtøj er også ved at blive renoveret og gjort klar, så vi virkelig kan give den gas på banerne.

DSC 0399
De nye kræfter: Chief Engineer Kenneth (t.v.), Tommy og Bjarne. 

Det bliver ikke kun de danske racerbaner, der får den aarhusianske fartdjævel at se. En afstikker til Belgien er på kalenderen:

- Den danske løbskalender giver plads til at vi kan deltage i et løb i Dutch Supercar Challenge på den legendariske Formel 1-bane, Spa Francorchamps i Belgien. Det er en rigtig “mandebane” med nogle helt specielle svingkombinationer, som skiller fårene fra bukkene, og nogle langsider hvor bilen kommer til at køre på den sjove side af 250 km/t.

29062013KG 0571

Når man har med så hurtig en racerbil og så delikat teknik at gøre, så er der ikke plads til fejl. Hverken bag rattet eller som mekaniker. Derfor benytter CS Racing sig i denne sæson af en teamcoach som skal sørge for at skabe et helt unikt sammenhold på teamet.

- Det er vigtigt at vi alle kan arbejde professionelt og effektivt sammen, når vi er på racerbanen. Vores coach hjælper os til at arbejde målrettet og mod det samme mål. Sammen kan vi nå de helt store mål, og det er bestemt også målet for i år. Derfor mødes vi fast én gang om ugen og arbejder på bilen. Det er med til at vi lærer at arbejde sammen inden sæsonen starter.

Special Saloon Car-sæsonen starter den 4. maj på Padborg Park. Se løbskalenderen her

 
Siepmann tog max point

 

29092013KG 0527

- Men måtte alligevel nøjes med andenpladsen i Sunoco SSC.

Christian Siepmann og CS Racing havde en fantastisk afslutningen på 2013-sæsonen i Sunoco SSC. Chaufføren i den fragtmandsblå BMW M3 GT2 havde forud for finaleweekenden på FDM Jyllandsringen sikret sig både et nordisk mesterskab samt det danske mesterskab i S-GT-divisionen af Sunoco SSC, og der var kun én titel tilbage at kæmpe om - og det kunne ikke afgøres på banen:

- I Sunoco SSC er der fire divisioner fordi bilerne er så forskellige, men vi har alle sammen kæmpet om det samlede mesterskab med vores pointscore fra hvert løb. Derfor kan jeg kun arbejde for at score flest muligt point på banen - men hvis min konkurrent også vinder sin division, vinder han samlet, fortæller Christian, som i både træning og tidtagning var hurtigste mand i sin division.

28092013KG 0401

Alle weekendens tre heat blev vundet i suveræn stil af den aarhusianske racerkører, som startede sin motorsportskarriere for kun fire år siden i Renault Clio Cup, og nu kører i en godt 600 hestekræfter stærk BMW M3 GT2. Der bliver i Sunoco SSC også givet point for bedste kvalifikationstid samt bedste omgangstid i løbene, og de point jagtede Christian også:

- Undervejs i løbene blev jeg kaldt over radioen, at nu skulle jeg få sat en hurtig omgangstid og sikre to ekstra point, og det lykkedes faktisk alle tre gange, lyder det fra en godt tilfreds Christian Siepmann, som alligevel ikke sikrede sit tredje mesterskab i denne sæson.

- Jeg havde håbet at Martin Vedel Mortensen, som jeg kæmpede med om den samlede sejr, blev bremset af den tidligere DTC-kører, Hans Hartmann, men Martin var bare super stærk hele weekenden igennem, så mesterskabet gik altså til ham.

- Det er fuldt fortjent, og jeg kan kun ønske Martin et stort tillykke med mesterskabet efter en flot sæson!

29092013KG 0348

CS Racing har haft en sæson som bare er blevet bedre weekend efter weekend. Med en bil som har kørt stabilt og hurtigt og et team der har sørget for at alting var i orden, gennemkontrolleret og testet har Christian Siepmann ikke haft grund til bekymringer på noget tidspunkt:

- Jeg er en heldig mand - vi har året igennem haft et mentalt overskud i løbsweekenderne og styr på alt; selv de små detaljer. Vi har været godt forberedt på alting, så der har aldrig været anledning til stress og fejl. Det må jeg takke mit hårdtarbejdende og kompetente team af mekanikere for.

- Vi har haft et år, hvor vores sponsorer har været så glade og entusiatiske når de har besøgt os i teltet eller vi har snakket mellem løbene. De har givet en utrolig opbakning til os, og jeg håber at vi har betalt en del tilbage med to mesterskaber. Jeg er i hvert fald meget stolt og glad.

CS Racing vil sende en tak for et godt motorsportsår til banerne, officials og de mange dygtige og fair konkurrenter - og til de mange motorsportsfans som i årets løb har været forbi for at hilse på og rose bilen og teamets performance på banen.

Vi ses i 2014.

29092013KG 0708

 
CS Racing gør klar til finaleløbet

 

25082013KG 0205

Christian Siepmann glæder sig til årets sidste løb i Sunoco SSC. Den aarhusianske racerkører drømmer om at tage et tredje mesterskab på ét år.

Vejrudsigten fortæller om solskin og flot efterårsvejr. Bilen er klargjort efter alle kunstens regler. Jo, det tyder bestemt på en god afslutning på 2013-sæsonen for CS Racing. Hvis afslutningen bliver helt fantastisk, er det fordi Christian efter weekendens løb på FDM Jyllandsringen kan kalde sig for samlet mester i Sunoco SSC - men det er ikke lige til:

- SSC-klassen er opdelt i fire divisioner, hvor deltagerne i hver division kan få det samme antal point for en sejr. Det betyder kort og godt, at kampen om det samlede mesterskab skal afgøres mellem en hurtig og en meget hurtig bil, forklarer Christian.

- Martin Vedel, som fører mesterskabet lige nu, kører i en flot og hurtig Opel Corsa med omkring 300 hestekræfter. I løbene er han en af de konkurrenter, som jeg når at overhale med en omgang inden vi kommer i mål. I mesterskabet fører han altså over mig, så jeg er afhængig af at han ikke får gode resultater, hvis jeg skal vinde…

25082013KG 0043

Selvom det ikke skulle lykkes at få en tredje titel med hjem fra FDM Jyllandsringen, har Christian og teamet haft en fantastisk sæson på de danske og europæiske racerbaner. En sæson, som skal sluttes af med stil:

- Der kommer naturligvis sponsorer og samarbejdspartnere på besøg i løbet af weekenden, og vi skal have en god oplevelse med hjem til vinterpausen. Hvis vejrguderne ellers holder deres, så er jeg sikker på at DM-Finalen bliver en perfekt weekend!

Pssst... fik du set videoklippet fra Grand Prix Danmark? Ellers kan du se det lige her:

 
Siepmann er dansk mester

14092013JG 0129

- i S-GT divisionen af Sunoco Special Saloon Car. Nu gælder det en sejr i det generelle mesterskab for Christian Siepmann og CS Racing.

 

Der skulle ikke meget til, men den afgørende pointhøst for at sikre mesterskabet i S-GT-divisionen blev taget alvorligt hos CS Racing. Alle forberedelser var udført til mindste detalje, og optimismen blomstrede hos racerteamet.

Resultatet af kvalifikationen gav da også opmuntrende omgangstider til det aarhusianske racerteam. Næsthurtigste bil i divisionen var et godkendt resultat, og optimismen blomstrede inden det første af weekendens tre løb blev kørt lørdag eftermiddag.

Det første løb bød på en god dyst med divisionskonkurrenten Jørgen Hansen i dennes Porsche 997 GT3. Selvom Christian ikke kunne trække sig som vinder, var han stadigvæk godt tilfreds med dagens indsats:

- Jeg kørte mig til en andenplads i S-GT-divisionen, og det var nok til at jeg kan kalde mig for dansk mester i divisionen, lød det fra en storsmilende Christian Siepmann, som allerede rettede sit fokus på næste udfordring: det generelle mesterskab.

14092013KG 0474

- Nu skal der køres point hjem, så vi har en chance i det samlede mesterskab. Det bliver svært, men jeg tror på det. Bilen er fantastisk og jeg føler mig virkelig hjemme, så vi gør forsøget!

Søndagens første løb blev kørt i støvregn og på våd asfalt, men der blev alligevel kørt en flot andenplads hjem i divisionen. Sidste løb endte brat efter seks omgange:

 

- Under en overhaling blev jeg påkørt af en konkurrent, og sammenstødet var hårdt nok til at jeg punkterede og fik en ødelagt fælg. Det er drønærgerligt at det sker på dette tidspunkt i mesterskabet, men det er hvad der kan ske i motorsport.

Set i bakspejlet kan Christian Siepmann kun glæde sig over den nye titel. Kombineret med titlen som Nordisk Mester nærmer den entusiastiske aarhusianer slutningen på sin absolut bedste sæson indtil videre.

- Jeg er så glad! Det nordiske mesterskab var dejligt at vinde, og så at tage et dansk mesterskab oveni er beviset på at bilen og teamet fungerer perfekt. Jeg er stolt af de resultater, vi har leveret sæsonen igennem - og nu bliver alt sat ind på at sikre det sidste mesterskab. Det bliver langt fra nemt, men hvis ikke man prøver…

14092013KG 0451

Årets sidste løb på dansk jord for CS Racing og Christian Siepmann bliver på FDM Jyllandsringen den 29. september.

 

 
Skal der flere mesterskaber til Risskov?

 

20042013KG 0824

Christian Siepmann kan i weekenden vinde endnu et mesterskab med sin BMW M3 E92 GT2, når Sunoco SSC kører på Ring Djursland. Aarhusianeren blev nordisk mester for to uger siden, og kan i weekenden sikre det danske mesterskab i S-GT-klassen under Special Saloon Car.

- Det var en fantastisk oplevelse at blive nordisk mester, og det vil ikke betyde mindre for mig at vinde et dansk mesterskab, fortæller Christian Siepmann, som i sin fragtmandsblå BMW råder over mere end 500 hestekræfter og et stærkt team af mekanikere.

- Jeg har nogle enormt dygtige konkurrenter herhjemme på de danske racerbaner, så jeg tager intet for givet. Pointmæssigt ligger vi rigtigt godt med, men i motorsport er intet afgjort før det ternede flag, så vi giver den 100% gas i weekenden.

Christian Siepmann og CS Racing er også stærke kandidater til det samlede mesterskab i Sunoco SSC-klassen, men det er ikke noget, Christian vil tale om endnu:

- Der er en tredjedel af sæsonen tilbage, så meget kan endnu ske. Det er to weekender, hvor alt kan ske, så vi fokuserer fuldt ud på weekendens udfordringer. Jeg glæder mig til et gensyn med Ring Djursland som er en krævende og sjov bane, og Special Saloon Car-klassen er som altid fyldt med hurtige biler og kørere, så jeg er sikker på at der også bliver noget at se på for publikum.

VIDEO: GLIMT FRA GRAND PRIX DANMARK

Race Media har lavet en lille video om CS Racing fra Grand Prix Danmark, som absolut er værd at se. Husk at der skal være lys i "HD"-ikonet for den bedste oplevelse. Og skru gerne godt op for lyden...

 

 
Nordisk Mester 2013

25082013KG 0043

Christian Siepmann sikrede sig karrierens første mesterskab ved Grand Prix Danmark på FDM Jyllandsringen.

Der var ingen slinger i valsen, da Christian Siepmann lagde strategien for weekendens racerløb på den midtjyske racerbane: Den fragtmandsblå BMW M3 GT2 skulle holdes fri for buler - og så skulle der høstes point! Målet var at vinde det nordiske mesterskab og samtidig køre endnu flere point hjem til det danske mesterskab i Sunoco Special Saloon Car.

Efter en god træning fredag eftermiddag kæmpede Christian lørdag formiddag for at sætte en god tid i kvalifikationen. Det gjorde konkurrenterne også, og den fragtmandsblå BMW måtte starte fra 10. pladsen i det 31 biler store felt. Så var der til gengæld rig mulighed for at lave overhalinger, når weekendens første heat blev kørt lørdag eftermiddag.

Det første heat fik en kaotisk start med flere biler på tværs af banen. Heldigvis holdt den aarhusianske racerkører hovedet koldt og styrede sig vej frem igennem feltet. Der blev kæmpet bravt med flere af de norske kørere, som havde taget den lange vej til Danmark for at deltage i Grand Prix Danmark. Christian sluttede på en generel femteplads.

24082013JG 0020

Søndag var i sandhed en travl dag. Næsten 80 gæster var inviteret til en stor racer-oplevelse i CS Racing's telt, så det var ikke kun bil og kører som skulle være parate - telt, catering og alle de små detaljer skulle også fungere:

- Det har altid været vigtigt for os at kunne give sponsorerne en oplevelse, når de kommer til racerløb, og det betyder også at der er lidt arbejde inden gæsterne kan komme. Heldigvis har vi et dygtigt og erfarent team både på bilen og i vores hospitalityafdeling, så der var styr på sagerne da gæsterne kom. Jeg håber at vi gav dem en god oplevelse med hjem.

Andet heat blev ligeledes en god oplevelse for Christian, som startede fra femtepladsen og igen måtte tage kampen op med det norske racerfolk. Blandt andet måtte den hurtige BMW kæmpe flere slag mod en fuldblods Ferrari - heldigvis til sidst med Christian som vinder af duellen, da han kørte i mål på fjerdepladsen.

23082013KG 0535

Med en sjetteplads i sidste heat formåede Christian at vinde det nordiske mesterskab - endda som karrierens første mesterskab. Det var derfor også en meget glad racerkører, der søndag aften gjorde status over en god racerweekend.

- Det har været godt vejr og vi har kørt godt race - vores team har haft en dejlig søndag med besøg af vores sponsorer, og så sikrede vi os et nordisk mesterskab. Kan jeg være andet end glad?

- Vi har stadigvæk to løb tilbage af sæsonen, og intet er endnu sikkert, men pointstillingen i både det generelle mesterskab i Sunoco SSC og i min klasse begynder at stå til min fordel. Vi må være helt skarpe og i topform når vi kører de sidste løb på Ring Djursland og Jyllandsringen, for det ville da være helt fantastisk at kunne kalde sig dansk mester, når der er så dygtige modstandere på banen.

Næste løb for Christian Siepmann og CS Racing bliver på Ring Djursland den 14-15. september.

 
100% klar til Grand Prix

 

29062013JG 0488

Christian Siepmann er glad, spændt, forventningsfuld - og lidt træt - i dagene op til årets største racerløb på en dansk racerbane; Grand Prix Danmark på FDM Jyllandsringen.

- Jo, vi er faktisk helt klar til weekendens strabadser, lyder det friskt fra den aarhusianske racerkører og teamejer, som i sin fragtmandsblå BMW M3 E92 GT2 sigter efter topplaceringer i årets Sunoco SSC-mesterskab. De seneste dage er blevet til nætter før Christian har slukket lyset i værkstedet, men nu er bilen også i tip-top stand.

Siden sommerens smuttur til det hollandske Dutch Supercar Challenge-løb på Assen har CS Racing-teamet modificeret enkelte detaljer omkring dækmonteringen, og samtidig ser Christian frem til at prøve det nye paddle-shift på FDM Jyllandsringen:

- Vi har installeret en løsning, så jeg kan skifte gear med knapper bag på rattet i stedet for med gearstangen, og i Holland var det en fornøjelse at køre med. Det bliver spændende at se hvad det kan betyde på de danske racerbaner. Jeg håber på at det giver mig lige så meget overskud på banen, som jeg følte i Holland, for så begynder det virkelig at se godt ud!

29062013KG 0545

Traditionen tro bliver CS Racing-teltet fyldt med gæster på søndag. Mere end 70 sponsorer og særligt inviterede vil i løbet af dagen komme forbi teltet for at spise, drikke og se nærmere på den fragtmandsblå fuldblodsracer.

- Det betyder godt nok at jeg ikke selv kan stå og passe grillen ude bagved, for så bliver der ikke tid til at køre racerløb, griner Christian Siepmann, som vil bruge kræfterne på at sikre sig sit første nordiske mesterskab:

- I år køres der en såkaldt Nordisk Cup, hvor de danske kørere slås mod kørerne fra den norske søsterklasse. Den første afdeling af mesterskabet blev kørt, da vi var i Norge på Rudskogen-banen, og anden og sidste afdeling bliver kørt i denne weekend. Jeg fører Nordisk Cup med 20 point ned til nummer to, så det ville være dejligt at blive mester.

Christian har ligeledes gode chancer for en topplacering i det danske mesterskab, hvor han kun har fire point til den førende kører i generalklassementet.

 
Siepmann blev tilløbsstykket i Holland

 

CS-7-1

Christian Siepmann deltog i weekenden i Dutch Supercar Challenge på den hollandske Assen-bane. Den fragtmandsblå BMW M3 GT2 vakte helt enorm interesse blandt publikum og konkurrenter.

Normalt er det ikke unormalt at danske motorsportsfans kommer forbi CS Racing's telt for at se nærmere på den hurtige Special Saloon Car-racer. I weekendens racerløb på Assen i Holland var interessen dog overvældende:

- Det var virkelig imponerende - folk stod i kø foran vores telt for at få lov til at se nærmere på bilen og tage et billede af den, fortæller Christian Siepmann, som til sidst måtte sætte afspærring op for at holde plads fri til mekanikerne.

CS-4-1

Den fragtmandsblå BMW er bygget og justeret efter det tekniske reglement i Sunoco SSC-klassen på de hjemlige racerbaner, og da det hollandske reglement på flere punkter er markant anderledes, var det ikke jagten på topplaceringer, Christian og teamet jagtede:

- Jeg kunne vælge enten at køre i en klasse, hvor bilen var et sekund hurtigere end konkurrenterne, eller i en, hvor jeg var et par sekunder for langsom - så jeg valgte det sidste, siger Christian.

Tiden på banen blev i stedet brugt til at lære det nyinstallerede paddle shift-system at kende og få erfaring med de hurtige sving, som ikke findes i Danmark:

- Vi har installeret paddle shift, så jeg fremover kan skifte gear på knapper bag rattet - og det giver virkelig ekstra overskud igennem svingene! Samtidig har jeg lært lidt om at køre i hurtige sving, for der var flere steder, hvor vi kørte igennem i sjette gear med mere end 200 km/t.

CS-2-1

Der er stor ros til løbsarrangørerne, som var imødekommende og hjælpsomme:

- Jeg er ikke utilfreds med de danske forhold, men de hollandske løbsarrangører gjorde virkelig meget ud af at sørge for at vi fik en god oplevelse og at alting virkede som det skulle. Det er bestemt ikke sidste gang at jeg skal køre i Dutch Supercar Challenge!

CS-8-1

Nu kan Christian Siepmann glæde sig til næste løb, som er årets største løb i Danmark - Grand Prix Danmark på FDM Jyllandsringen. Her skal mesterskabsføringen i Sunoco SSC-mesterskabet forsvares, og Christian glæder sig:

- Det bliver et af de spændende løb, hvor vi får besøg af de norske GT-kørere. Det betyder at jeg også har en chance for at blive nordisk mester i min klasse - så alting skal spille 100% i den weekend!

Grand Prix Danmark bliver kørt fra 23-25. august på FDM Jyllandsringen.

Foto: Autosport-Media.nl

 
Sommerferien blev for lang

 

08062013KG 0280

- så Christian Siepmann kører med i Dutch Supercar Challenge i weekenden. Den hurtige BMW bliver sluppet fri på Assen-banen ved Groningen i Holland.

CS Racing-teamet har med den fragtmandsblå BMW M3 GT2 indtaget førstepladsen i Sunoco SSC-mesterskabets S-GT-klasse, men efter løbet på Rudskogen i Norge har den aarhusianske racerkører fået blod på tanden:

- Jeg blev tændt på de store racerbaner efter turen til Norge. De hurtige sving og langsiderne, hvor sådan en BMW kan få lov at komme rigtigt op i fart, det er altså rigtigt sjovt, fortæller Christian Siepmann, som får nok at se til i weekenden. På deltagerlisten er der tilmeldt biler fra så eksotiske mærker som McLaren, Ferrari og Corvette.

- Der er nogle ret hurtige biler og kørere med, så det bliver nok ikke til en generel sejr dernede - men jeg er sikker på at det bliver en spændende oplevelse med godt racerløb, og det er det vigtigste.

09062013KG 0390

Beslutningen om at deltage i det hollandske løb blev truffet så sent som søndag eftermiddag, så der har været travlt med at klargøre bilen til løbet.

- I Dutch Supercar Challenge skal der køres på andre dæk end vi bruger til de danske løb, så alle de fælge som var gjort klar til Grand Prix Danmark er blevet monteret med andre dæk igen. Det gav lidt sved på panden, men nu er vi klar til at tage afsted!

Løbsarrangørerne på Assen forventer omkring 30.000 tilskuere til weekendens løb, hvor også den tidligere F1-kører, David Coulthard, kommer forbi og giver opvisning med en Red Bull Racing Formel 1-bil.

Skulle man have lyst til at køre en tur til Holland og se på racerløb kan gratis billetter downloades fra hjemmesiden www.gammaracingday.nl.

 

 
Siepmann blev udfordret og fik point

 

29062013KG 0571

Christian Siepmann afsluttede forårssæsonen i Sunoco Special Saloon Car med en pointrig weekend på Padborg Park.

Det er altid rart når tingene går som man ønsker det, og for Christian var weekenden på Padborg Park en af de bedre af slagsen. Efter en tidtagning, hvor kun to konkurrenter formåede at køre hurtigere end den fragtmandsblå BMW E92 M3 GT2, kunne Christian lørdag eftermiddag høste gode point ved weekendens første heat.

- Jeg lå et stykke tid og jagtede Jørgen Hansen, der som altid var hurtig, men til sidst måtte jeg lade ham slippe, fortæller Christian, der alligevel endte løbet foran den hurtige Porsche-kører da denne blev påkørt i løbets sidste sving. Til gengæld måtte aarhusianeren opgive at yde stor modstand til weekendens gæstekører, Ronnie Bremer, der stillede op i Ferrari 430 GT3.

Inden andet heat lavede mekanikerne en ny opsætning på den hurtige BMW, og det viste sig at ændringerne påvirkede bilen positivt - for det meste.

- Peter (Rasmussen, chief engineer) og mekanikerne har endnu en gang lavet en god opsætning på bilen, og jeg kunne mærke flere forbedringer i svingene. Bagenden blev lige livlig nok, men det fik vi korrigeret inden sidste løb.

- Jeg blev 'kun' nummer tre generelt og nummer to i klassen, og det var bestemt OK, taget den livlige bagende i betragtning. Det har givet gode point til kontoen!

29062013KG 0502

Sidste heat blev en satsning - men ikke på banen. Op til weekendens sidste heat vurderede teamet at CS Racing's BMW skulle køre løbet på intermediate-dæk - en mellemting mellem tør- og regnvejrsdæk - men da løbet startede var banen næsten knastør. Det gav visse udfordringer for BMW-køreren:

- Dækvalget var forkert, og det er jo en del af gamet. Jeg kunne ikke holde godt nok fast i underlaget, så det var udfordrende at køre bilen. I et stykke tid holdt jeg Johannes Graversen bag mig i håbet om at regnen ville falde, men han var mærkbart hurtigere, så jeg lod ham køre forbi.

Flere af de konkurrenter, som normalt kun ser Christian Siepmann og BMW'en bagfra, fik pludselig chancen for at overhale aarhusianeren, og det morede køreren i den - midlertidigt - langsommere bil:

- Det var tydeligt at flere af de andre blev helt tændt ved tanken om at overhale mig, og det var enormt sjovt at kæmpe for at holde dem bag mig! Det gav ikke den store pointhøst til mesterskabet, men det gav mig erfaring med at køre bilen når den for en gangs skyld ikke kører perfekt.

30062013KG 0234

Selvom føringen i det samlede mesterskab ikke længere er i Christians hænder, fører Risskov-køreren fortsat S-GT-klassen, og forspringet ned til Jørgen Hansen er vokset efter weekenden.

- Der er ikke noget som er sikkert endnu, og jeg håber da også at det hele først bliver afgjort til finalen. På den måde har vi alle noget at køre for, så publikum ikke vender skuffede hjem, griner Christian, som kan holde sommerferie efter en flot første halvdel af sæsonen.

- Lige nu må det gerne snart blive august måned, så vi kan komme til Jyllandsringen og køre Grand Prix Danmark! Vi har et nordisk mesterskab at afgøre, og efter løbet i Norge fører jeg mesterskabet i min klasse. Jeg har en plan om at den nordiske mester skal være dansk - og bosiddende i Risskov!

 
Padborg Park forude

09062013KG 0334

 

Christian Siepmann er optimist efter succesweekenden på Rudskogen i Norge. Sunoco Special Saloon Car kører i weekenden på Padborg Park, og her håber aarhusianeren at gøre god figur.

BMW-køreren fra Risskov var blandt de absolutte topkørere i starten af måneden, da den hurtige racerklasse kørte på den nyrenoverede bane i Norge, og køreren glæder sig til at fortsætte de gode resultater på Padborg Park:

- Det var en fantastisk oplevelse at køre på Rudskogen, ikke mindst fordi jeg fik så gode resultater med hjem, fortæller Christian Siepmann.

- Nu gælder det Padborg Park, og jeg håber på at kunne fortsætte stilen dernede. Bilen kørte perfekt i Norge, og Peter Rasmussen har lavet en knivskarp opsætning til weekenden. Teamet har i hvert fald 100% styr på teknikken på bilen, så det er helt op til chaufføren at levere en toppræstation.

08062013KG 0552

Forud for weekendens løb nær den dansk-tyske grænse ligger Christian Siepmann i føring af det generelle Sunoco Special Saloon Car-mesterskab. Forspringet er på kun fire point ned til nummer to, så intet er endnu sikkert, og Siepmann må give den fragtmandsblå racer fuld gas for at kunne bevare føringen.

 
Suveræn weekend på udebane

 

08062013KG 0251

Christian Siepmann har svært ved at få armene ned efter en fantastisk oplevelse på norske Rudskogen. Aarhusianeren fører det nordiske mesterskab i Special Saloon Car.

Det er altid spændende at komme til en ny racerbane og prøve kræfter med fremmed asfalt og nye konkurrenter. Især de norske af slagsen, som stillede til start med flotte og eksotiske racerbiler.

For Christian var fredagens første omgange på banen en blandet oplevelse, som gik fra halvvejs panik til fuldblodet fornøjelse:

- Da jeg kørte de første omgange på banen, syntes jeg slet ikke at det gik. Jeg kunne ikke finde de rigtige linier igennem svingene, og det hele virkede forkert. Heldigvis rettede det sig inden fredagens testkørsler var slut, og til sidst nød jeg virkelig banen.

08062013KG 0310

Der var da heller ingen tvivl om at kombinationen Siepmann/Rudskogen var en succes, da Christian i tidtagningen var næsthurtigste bil, kun overgået af den lokale kører, Christer Gislerud. Den gode kvalifikation blev fulgt op med to andenpladser og en femteplads i det generelle klassement - og tre førstepladser i S-GT-klassen.

- Det var rigtigt godt racerløb, vi fik kørt derude! Gisleruds bil og talent er i en verden for sig selv, så jeg er meget tilfreds med at have holdt et par fabriksbyggede Ferrari'er bag mig og lavet så mange point i både det danske og det nordiske mesterskab.

- Selvom vi har haft lidt udfordringer med både generator og ABS-systemet, så har mekanikerne været helt skarpe og fået udbedret fejlene, og samtidig sørgede de for et helt perfekt setup til bilen, så vi har været med hvor det er allersjovest.

09062013KG 0412

Det nordiske mesterskab består i år af to afdelinger, hvor den næste køres ved Grand Prix Danmark på FDM Jyllandsringen. Her håber Christian Siepmann at hans fragtmandsblå BMW E92 M3 GT2 kan sætte de norske konkurrenter på plads endnu en gang:

- Ja, det kunne da være sjovt at blive nordisk mester i år, så vi skal være i absolut topform når vi kommer på Jyllandsringen!

Inden næste landskamp gælder det Padborg Park den sidste weekend i juni. Her skal de flotte placeringer i Sunoco SSC-mesterskabet forsvares.

CS Racing

 
Opdatering fra Rudskogen

IMG 4754

 

Christian Siepmann har sendt en opdatering hjem efter fredagens testkørsler på Rudskogen i Norge. Lørdag formiddag går det løs med officiel træning og tidtagning, hvorefter første løb bliver kørt om eftermiddagen.

- Det er helt forrygende heroppe, med en sublim asfalt og et fedt baneforløb, fortæller Christian, som nåede at køre fire testpas fredag.

- Det første testpas gav mig følelsen af at 'det her får jeg aldrig lært', men i andet testpas gik det pludselig stærkt! Jeg er blevet glad for banen, og jeg håber at kunne være med til at vise det danske flag i weekenden.

Selvom der ikke blev taget officielle omgangstider ved fredagens træning, var Christian blandt banens absolut hurtigste biler:

- Jeg var hurtigere end et par af dem, som normalt "får lov" at køre fra mig, så det kunne godt gå hen og blive en rigtig sjov weekend, slutter Christian fra Rudskogen.

 
CS Racing indtager Rudskogen

 

21042013KG 0601

Christian Siepmann og CS Racing drager i næste weekend til Norge for at køre årets anden afdeling af Sunoco SSC-mesterskabet. Det foregår på Rudskogen-banen, som ligger 100 syd for Oslo.

Den aarhusianske racerkører har siden sæsonpremieren på Ring Djursland fået optimeret motoren på den fragtmandsblå BMW M3 E92 GT2, og ved en testdag på Padborg Park for nylig måtte Christian da også indrømme at bilen nu er tilpas hurtig:

- Man skulle ikke tro at det var så effektivt at sætte en anden udstødning på en bil. Det forholder sig bare sådan, at jo mere man tuner en motor, desto større effekt har en god udstødning, forklarer Christian Siepmann.

- Bilen har fået markant mere effekt, så det glæder jeg mig til at få sluppet løs på Rudskogen!

21042013KG 0663

Den norske bane genåbnede i 2012 efter et grundigt redesign af den berømte banedesigner, Hermann Tilke. Banen er i dag 3,3 kilometer lang og indeholder alle de ting som gør at den er godkendt til Formel 1-tests.

- Jeg glæder mig meget til at komme til Norge og prøve deres flotte baneanlæg, siger Christian Siepmann, som sidst gæstede en udenlandsk racerbane i forbindelse med den daværende Renault Clio Cup, der kørte et enkelt løb på Zandvoort i Holland.

20042013KG 0464

Mesterskabsstillingen efter første løbsweekend viser at Christian Siepmann fører S-GT-klassen i Sunoco SSC med et enkelt point foran veteranen Jørgen 'Gamle' Hansen. Der er lagt op til en heftig kamp for føringen, og en sejr bliver absolut ikke taget for givet af Christian:

- Jørgen kørte racerløb før jeg fik min første tohjulede cykel, og samtidig har han glemt alt om at køre som en gammel herre med blød hat - så jeg er sikker på at han vil gøre sit til at stjæle min førsteplads, griner Christian Siepmann.

Løbet køres 8-9. juni, og det vil senere kunne ses på TV3 Sport og Motors TV.

 
Godt på vej mod toppen

 

20042013KG 0824

Christian Siepmann blandede sig i toppen af det generelle mesterskab, da Sunoco Special Saloon Car-klassen kørte Åbningsløbet på Ring Djursland i weekenden. 

Den flotte, fragtmandsblå BMW M3 E92 har i vinteren løb fået en kraftigere motor monteret, og det viste sig på det kupérede baneterræn, at den hollandske motortuner i samarbejde med Chief Engineer Peter Rasmussen har gjort et godt stykke arbejde.

- Selvom motoren næsten lige er blevet sat i bilen, og vi ikke har haft de store muligheder for at køre en shake down-test, har den virket lige fra starten, fortæller Christian Siepmann, der havde besøg af motortuneren på Ring Djursland. Her sørgede han for at motoren blev trimmet og finjusteret efter alle kunstens regler.

- Det er en sand fornøjelse at køre i bilen nu, og det føles som om motorens kræfter stemmer overens med resten af bilens køreegenskaber. I andet heat kørte vi for første gang med Michelin-dæk på bilen, og de er enormt lette at køre med, samtidig med at mine omgangstider blev endnu bedre.

20042013KG 0733

I første og andet løb kunne Christian køre over målstregen på generelle andenpladser og som vinder i sin klasse. Det var først i tredje og sidste løb at århusianeren stødte på modstand:

- Det gik ellers forrygende - jeg lå og fulgte godt med Claus Christensen i hans Aquila uden egentlig at køre på grænsen. Pludselig røg et hjulleje i det ene forhjul, og så var der ikke mere at gøre, end at køre i pit. 

- Selvfølgelig er det surt at udgå fra en topplacering med få omgange igen. Omvendt set, så er jeg glad for at det var et hjulleje og ikke en dyrere og mere avanceret del. 

Efter første løbsweekend fører Christian mesterskabet i sin klasse, dog kun med et enkelt point ned til alderspræsidenten, Jørgen Hansen. Inden næste løb bliver et optimeret udstødningssystem monteret på bilen, så den sidste effekt kan blive hevet ud af den i forvejen voldsomme V8-motor.

21042013KG 0644

- Jeg glæder mig meget til at komme til næste løb. Både fordi motoren der vil yde sit ypperste, og også fordi det bliver på en for mig helt ny bane, nemlig Rudskogen i Norge. Banen er for nylig blevet moderniseret, og der er chance for virkelig at få fart i bilen.

I år bliver Sunoco Special Saloon Car vist på TV. Denne weekends løb bliver vist første gang på TV3 Sport 1 på torsdag d. 25. april kl. 18.00. 

 
Tilbage med ekstra kræfter

 

15092012KG 0387

Det var egentlig ikke meningen, men Christian Siepmann og CS Racing's fragtmandsblå BMW M3 GT2 er tilbage på asfalten, når Special Saloon Car-klassen får sæsondebut i den kommende weekend på Ring Djursland.

- Jeg havde egentlig besluttet at sælge bilen og holde en pause fra motorsport, men bilen blev ved med at stå og kigge på mig, fortæller Christian Siepmann, der afbrød pausen og begyndte planlægningen imod 2013.

- Sidste år fik Peter Rasmussen BMW'en til at køre rigtig godt, så han blev sat til at gøre den endnu hurtigere. Det har resulteret i en ny og kraftigere motor, som nok skal hjælpe lidt på optrækket. Motoren er bygget af en hollandsk motortuner, og både effekt såvel som lydspor bliver en fornøjelse at opleve.

Til den århusianske racerkørers store glæde, har størstedelen af sponsorerne valgt at bakke op om teamet endnu en gang. Også hovedsponsoren, Danske Fragtmænd Express, er igen at finde på den hurtige BMW. 

- Det betyder meget for mig at stort set alle sponsorer har valgt at være med igen. Jeg tager det som et tegn på at vi har gjort noget rigtigt i vores måde at drive teamet på, siger Christian Siepmann.

15092012KG 0328
Christian Siepmann glæder sig meget til at komme tilbage på racerbanerne. Foto: Gripping Media

Noget, som både Siepmann og sponsorerne glæder sig over, er den imponerende tv-dækning af Special Saloon Car-klassen i år. Løbene vil både blive vist på TV2's regionale sendeflader, TV3 Sport 1 & 2 samt på den internationale motorsportskanal, Motors TV, året igennem. 

- Special Saloon Car er virkelig en spændende klasse med mange sjove og hurtige biler i, så jeg er sikker på at vi kommer til at levere stof til nogle gode udsendelser. 

Indtil man i weekenden har lejlighed til at høre den fragtmandsblå BMW M3 GT2 på Ring Djursland, kan man her se - og især høre - den nye motor, da den blev trimmet og justeret inden montering i bilen.

 
Perfekt sæsonafslutning

 

15092012JG 0161

Christian Siepmann afsluttede sæsonen med manér, da Special Saloon Car kørte årets sidste løb på Ring Djursland i weekenden. Flotte resultater satte en streg under et flot stykke arbejde i 2012-sæsonen.

Det var et stort skridt, da CS Racing skiftede Renault Clio Cup-bilen ud med en 500 hestekræfters BMW M3 GT2 op til 2012-sæsonen. Alligevel er den aarhusianske racerkører endt i toppen af SGT-klassen i sin første sæson. I finaleweekenden lagde Christian da også ud med at være tredje hurtigste kører i et skrapt felt.

Lørdag eftermiddag blev første heat kørt, og grundet de omskiftelige vejrforhold var dækvalget et sats for alle kørere. Her kom teamets intermediate-dæk til sin ret, for på den halvvåde racerbane kunne flere af konkurrenterne på tørvejrsdæk ikke få vejgreb og endte længere nede i feltet. Christian sluttede på en samlet andenplads, et meget tilfredsstillende resultat. Ekstra tilfredsstillende var det, at den fragtmandsblå BMW i slutningen af heatet satte løbets hurtigste omgangstid. Det betød nemlig pole position til søndagens første løb!

15092012KG 0328

"Det er en fed fornemmelse, for i netop dét føre kunne jeg få helt optimalt udbytte af hestekræfter og vejgreb - og at starte fra forreste placering, foran et par af de hurtigere biler, det er rart!"

Da starten gik til andet heat, varede førstepladsen ikke mange meter. Konkurrenterne i hurtigere biler fik begge en god start og kunne allerede i første sving smutte forbi. Til gengæld holdt Christian fart i bilen for at følge på årets store konkurrent i SGT-klassen, Jørgen Hansen, der som vanligt skød stor fart. En generel tredjeplads og andenplads i SGT-klassen blev det til inden årets sidste heat i Special Saloon Car.

16092012KG 0153

Fra tredje startplacering blev årets sidste heat skudt i gang, og endnu en gang gik jagten ind på Jørgen Hansens Porsche. Det lykkedes ikke, men Christian fik et hurtigt og stabilt heat som afslutning på sin første Special Saloon Car-sæson.

"Jeg er mere end almindeligt godt tilfreds med denne sæson", fortæller Christian. "Peter Rasmussen har gjort et eminent stykke arbejde i løbet af sæsonen, og det er blevet til præcis den racerbil som jeg gik og drømte om for et år siden. Jeg har fået et dreamteam af mekanikere, og samtidig føler jeg mig godt hjemme i Special Saloon Car. Der er stor respekt for hinanden, og vi kan køre sjovt og spændende racerløb uden at risikere en masse unødvendige buler. Jeg har haft en fantastisk sæson, og jeg glæder mig til at køre igen i 2013."

 
VIDEO: Grand Prix Danmark

25082012KG 0088

 

I weekenden 15-16. september bliver årets sidste kilometer kørt i Special Saloon Car-klassen. CS Racing ser frem til årets sidste løb og håber på at kunne hive de sidste sejre med hjem fra den kuperede racerbane på Jyllands næse.

Ved Grand Prix Danmark på FDM Jyllandsringen blev pokalhøsten for alvor sat i gang. Med førstepladser både i S-GT klassen og i det generelle mesterskab har Christian Siepmann fået blod på tanden.

"Nu kunne det være sjovt at gentage succesen fra sidste løb", siger han, vel vidende at det ikke bliver en let opgave. "Jørgen Hansen og hans mange års erfaring fra rallysporten bliver ikke let at hamle op med på så teknisk krævende en bane, men jeg nyder at køre på Ring Djursland, og jeg vil gøre hvad jeg kan for at give ham kamp til stregen."

I S-GT klassen er der ikke mange chancer for at vriste førstepladsen fra førnævnte Jørgen Hansen. Til gengæld ser andenpladsen ud til at være sikker, og en generel tredjeplads i Special Saloon Car-mesterskabet er også inden for rækkevidde.

Uanset udfaldet af weekendens race kan teamet se tilbage på en 2012-sæson, hvor skiftet fra Renault Clio Cup til en fuldblods racerbil er sket smertefrit og med stor succes. Flotte resultater, gode oplevelser og ikke mindst en fantastisk bil, som har levet op til alle forventninger. 

VIDEO: Grand Prix Danmark

Vores mediepartner, Gripping Media, optog video ved sidste løb på FDM Jyllandsringen. Sammen med optagelser fra vores onboardkamera har de sammensat en lille video, som kan ses herunder:

Grand Prix Danmark 2012

 
Nye topresultater ved årets største løb

 

26082012JG 0355

Christian Siepmann tog pokaler med hjem til CS Racing's garage, da han i sin BMW E92 M3 GT2 fik både en generel anden- og tredjeplads ved Grand Prix Danmark på FDM Jyllandsringen, mens det blev til en enkelt sejr i S-GT-klassen.

Den aarhusianske racerkører havde op til årets største racerløb på dansk jord sat næsen op efter gode resultater, men den svingende vejrudsigt blandet med et stærkt Special Saloon Car-felt gjorde det til en krævende opgave.

Udgangspunktet for de gode resultater var en generel femteplads i tidtagningen, som blev kørt i tørvejr lørdag formiddag. Endnu en gang havde Chief Engineer Peter Rasmussen og hans mekanikerteam sørget for en god og hurtig opsætning til den hurtige BMW.

26082012KG 0117

Første af weekendens tre heat blev kørt allerede i starten af lørdag eftermiddag på grund af det travle program for Grand Prix Danmark. Her satte regnen til gengæld sit markante præg på løbet, og især for Christian:

"Det regnede ret kraftigt, især i den første halvdel af løbet, og der er ikke ret stor sigtbarhed når man kører bag de andre biler. Og da jeg samtidig var meget fokuseret på at skulle overhale køreren foran, overså jeg fuldstændig at der var gult flag."

Det kostede en Stop & Go-straf og vigtige sekunder i kampen om topplaceringerne, så der var for alvor noget at arbejde med i de to heat, der blev kørt søndag. 

Endnu et løb på våd bane ventede Special Saloon Car-feltet søndag formiddag. En større regnbyge havde sørget for at banen var godt våd, og der blev pludselig tænkt i dækstrategier.

"Normalt har vi kun brugt slickdæk til tørvejr og regndæk til regnvejr", fortæller Christian. "Men denne gang havde vi et sæt intermediate-dæk med, som er en slags mellemting der er perfekt når banen tørrer op. Og det virkede!"

26082012KG 0153

Fra start måtte aarhusianeren se sig overhalet af to konkurrenter, men halvvejs inde i løbet gav dækvalget bonus. Den fragtmandsblå BMW strøg fra femtepladsen op til en generel andenplads på få omgange, og Christian kunne betræde præmiepodiet for første gang i weekenden. 

"Det var en dejlig fornemmelse at være mellem de tre bedste generelt. Havde der været flere omgange, kunne jeg måske have fanget Jørgen Hansen, men jeg er godt tilfreds med andenpladsen!"

Efter at have taget sig godt af teamets gæster i CS Racing-teltet, hvor der var rigeligt af både mad, drikke og god stemning, kunne Christian gøre sig klar til weekendens sidste løb. Startende fra andenpladsen var der rig mulighed for endnu en topplacering.

Selvom den blå BMW er lynende hurtig, er der altså et par biler i Special Saloon Car-feltet, som er hurtigere. Derfor måtte Christian se sig hensat til en generel tredjeplads bag to af feltets hurtigere biler. Til gengæld var klassekonkurrenten Jørgen Hansen ramt af en punktering og måtte udgå af løbet. Det gav klassesejren til Christian i tredje heat, mens han kunne køre en generel tredjeplads hjem.

"Det er altid ærgerligt at en konkurrent må udgå", siger Christian. "Jeg ville gerne have kæmpet med Jørgen om pladsen, især fordi både bilen og jeg selv er ved at have samme fart som han har i sin Porsche. 

26082012JG 0135

Sensommerløbet på Ring Djursland danner rammen om årets sidste løbsweekend i Special Saloon Car-mesterskabet, og Christian glæder sig til et gensyn med den kuperede, østjyske racerbane:

"Det er en teknisk svær bane, og jeg håber at vi kan slutte sæsonen af med flere topresultater - og måske en sejr", griner Christian. "Det bliver nok ikke uden kamp, men så får vi et godt race ud af det!"

 
Godt race i sommervarmen

 12082012KG 0445

Christian Siepmann og CS Racing havde fart på, da første løb efter sommerferien fandt sted på Padborg Park i weekenden.

Næsten to måneders fravær fra racerbanerne sætter længslen i gang for de fleste med højoktan i blodårerne, og det gjaldt da også for den aarhusianske racerkører. 

"Det har været nogle lange uger, selvom tiden har været brugt til at hygge lidt om familien - og racerbilen", tilføjer han. "Nu er det rart at være på banen igen, så jeg kan få brændt lidt energi af!"

11082012KG 0228

Energi, dæk og benzin blev bestemt også brændt af, og med en vis succes for Christian Siepmann, som i år kører i Special Saloon Car-klassen med en potent BMW E92 M3 GT2. I tidtagningen var den fragtmandsblå BMW femtehurtigst med få tiendedele sekund op til nummer tre.

I første og andet heat blev der arbejdet med opsætningen af den hurtige BMW, og det gav hhv. femte- og fjerdepladsen i de to heat. I klasse 5 blev det til to andenpladser.

Sidste heat blev til endnu en forbedring, da Christian kunne køre i mål på en samlet tredjeplads og dermed tage endnu en pokal med hjem til samlingen. En god opvarmning til årets store løb, Grand Prix Danmark, der køres på FDM Jyllandsringen om små to uger:

"Nu har vi lidt tid til at få bilen i absolut topform inden Grand Prix'et", siger Christian. "Vi har allerede gjort det store setup klar, så der er plads til en masse glade gæster i teltet. Så mangler vi bare det perfekte sommervejr til at se på racerløb og spise god mad i! Jeg glæder mig til at få en masse sponsorer på besøg, så de kan få en god dag i motorsportens tegn."

 
Skøn weekend i bakkerne

 

03062012KG 0002

Christian Siepmann fik flotte resultater med hjem fra Special Saloon Car Festival på Ring Djursland.

For blot en uge siden kørte Christian Siepmann og CS Racing for første gang deres fragtmandsblå BMW E92 M3 GT2 i Special Saloon Car-klassen på FDM Jyllandsringen. I denne weekend gjaldt det så Ring Djursland, der er berømt og berygtet for sit kuperede terræn. Samtidig var flere konkurrenter kommet til, så den hurtige BMW fik noget at se til.

"For en uge side efterlyste jeg lidt konkurrence i min klasse, og det ønske gik da så absolut i opfyldelse", griner Christian Siepmann, der fik selskab af flere lynhurtige konkurrenter. Den øgede konkurrence udløste også flere intense og spændende dueller på banen, hvor Christian kæmpede både med svenske Andreas Boström og norske Christer Gislerud. 

"Det var vildt skægt, for at sige det ligeud! I det ene heat måtte jeg kæmpe for at holde Boström bag mig, og i det næste jagtede jeg Gislerud som en gal. Det var godt race, og lige præcis hvad jeg havde håbet på."

03062012KG 0380

Resultaterne var heller ikke dårlige. I Special GT-divisionen af Special Saloon Car-klassen kunne Christian køre to tredjepladser og en andenplads hjem, mens han i det samlede klassement holdt sig i Top 5 i alle tre heat. Og det var efter at have sat tredje hurtigste tid generelt i tidtagningen.

"Jeg synes at resultatet er helt igennem godkendt. Bilen kører simpelthen som en drøm, og mekanikerne har gjort alt for at jeg havde den bedste bil at køre i. De ændrede opsætningen på bilen fra lørdag til søndag, og det gav mig lige det sidste. Jeg er dybt imponeret over de drenge!"

Nu gælder det en lang sommerpause, før CS Racing igen kan trække den fragtmandsblå BMW ud af garagen. Næste løb køres først på Padborg Park i august måned, og til den tid er Christian og bilen om muligt endnu mere klar til at kæmpe om topplaceringerne.

 
Sæsonstart med fuld fart

27052012KG 0405 

Christian Siepmann debuterede i Special Saloon Car-klassen med sin BMW E92 M3 GT2 i weekendens løb på FDM Jyllandsringen. Det blev til både pokaler, smil og trætte lemmer.

Selvom CS Racing's fragtmandsblå BMW allerede har gennemført et 6-timersløb på Padborg Park, var det første gang at teamejeren selv sad bag rattet under løbsforhold. "Jeg har rent faktisk kun nået at køre nogle testsessions, hvor jeg skulle fokusere på at evaluere bilen og give feedback til mekanikerne, så jeg har nået at lære meget i weekenden", fortæller Christian Siepmann.

Debutløbet i Special Saloon Car-klassen var ikke tællende til mesterskabet, men alligevel fik Christian mulighed for at måle sig med klassens eksisterende kørere. Vennen Claus Christensen og hans danskbyggede Aquila var som forventet helt udenfor rækkevidde, men både bilen og Christian er blandt klassens absolutte frontrunnere i år.

Ved tidtagningen var Christian tredjehurtigst efter to markant hurtigere biler. Bag sig lå blandt andet flere tidligere DTC-biler, en Ferrari og en specialbygget Opel Corsa. Feltet var mærket af, at flere af feltets faste kørere havde fravalgt weekendens løb, da de ikke var tællende til mesterskabet.

27052012KG 0312

"Jeg savnede lidt en tættere konkurrence i den øverste halvdel af feltet. Længere nede i feltet fornemmer jeg at der var gode kampe, men der mangler lige et par kørere til at fylde hullerne ud. De skulle efter sigende komme allerede i næste weekend på Ring Djursland, så det glæder jeg mig meget til."

Første og andet heat sluttede Christian på andenpladsen med mere end tyve sekunders forspring til tredjepladsen. Sidste heat gav "kun" en tredjeplads, mens Christian i alle tre heat kunne bryste sig af tre heatsejre i Special GT-klassen, som er en division under Special Saloon Car.

"Vi har kørt en masse vigtige kilometer i bilen, og der har været et par små tekniske udfordringer, som vi har kunnet løse i ro og mag før det for alvor går løs i næste weekend. Samtidig har jeg fået mange kilometers effektiv køretid i kroppen - og det kan tydeligt mærkes i arme og ben - så jeg er helt klar til Ring Djursland."

"Det var en god og hyggelig start på sæsonen, og sponsorerne havde også en god dag med masser af sol, motorløb og en god frokost. Bilen kører som en drøm, og teamet har virkelig styr på sagerne. På den her måde er det en fornøjelse at køre racerløb!"

Allerede i den kommende weekend er Christian, BMW'en og CS Racing i aktion igen, når det første DM-tællende løb i Special Saloon Car bliver kørt på Ring Djursland. 

Vi har lavet en video fra Åbningsløbet - se den herunder:

 
Siepmann er klar!

 03042012KG 0038

Christian Siepmann og CS Racing har til denne sæson opgraderet fra Renault Clio Cup til en fuldblods BMW E92 M3 GT2, som skal være hans våben i Special Saloon Car-klassen. Åbningsløbet på FDM Jyllandsringen bliver aarhusianerens første løbsweekend med den nye bil.

"Jeg er godt nok ved at være spændt", starter Christian Siepmann, som efter to sæsoner i en hurtig Renault Sport Clio har fundet sig godt til rette i BMW M3 GT2 med næsten 500 hestekræfter. "Det bliver skønt at komme i gang igen, og i så hurtig en racerbil bliver det kun endnu sjovere!"

Teamet og bilen har deltaget i ét løb i år, men det var i et 6-timers langdistanceløb på Padborg Park, hvor teamejeren ikke selv sad bag rattet. "Det var mest af alt et træningsløb for de kørere, jeg skal have med mig til et par internationale langdistanceløb", fortæller Christian. "Jeg er glad for at vi havde det løb, for der opstod et par mindre fejl på bilen, som vi har haft mulighed for at udbedre inden sæsonstarten."

03042012KG 0021
Peter Rasmussen og VHA Trim har fået godt styr på den fragtmandsblå BMW

Da det bliver Christians første løb i bilen, er forventningerne ikke skruet for højt op. Det drejer sig først og fremmest om at få værdifulde kilometer i kroppen, og naturligvis at holde den fragtmandsblå BMW på banen.

"Peter Rasmussen og VHA Trim har gjort et imponerende stykke arbejde henover vinteren, så nu er det bare mig der skal få helt styr på de mange hestekræfter", griner Christian Siepmann, som glæder sig meget til at tage imod teamets sponsorer og gæster ved årets første løbsweekend:

"Hele setuppet er blevet gennemgået, vasket, poleret og klargjort til sæsonen. Grillen er klar, bøfferne er bestilt ved slagteren - og det ser endda ud til at vores sponsorer får en dejlig søndag med godt vejr, godt racerløb og en fantastisk stemning!"

 
Langt løb med udfordringer

 

12052012KG 0512

CS Racing har i år skiftet fra Renault Clio Cup til Special Saloon Car og udvalgte langdistanceløb. Lørdag fik teamet og den nye BMW E92 M3 GT2 præmiere i Danish Endurance Championship på Padborg Park.

Aarhusianske Christian Siepmann har haft en travl vinter. Teamets nye BMW har fået den helt store tur i samarbejde med motorsportstroldmanden Peter Rasmussen, og samtidig har Christian måttet arbejde for at finde kollegaer til langdistanceløbene.

Læs mere…
 
Siepmanns Travle Dage

 

02042012KG 0044

2. og 3. april har været hektiske for den aarhusianske racerkører Christian Siepmann, der i år skifter fra Renault Clio Cup til blandt andet Special Saloon Car. Mandag præsenterede han og hans team, CS Racing, den nye racerbil, en BMW E92 M3 GT2, og tirsdag kørtes årets første test på FDM Jyllandsringen.

Mandagens præsentation foregik hos hovedsponsoren, Danske Fragtmænd, hvor sponsorer og den inviterede presse havde mulighed for at se nærmere på bilen. Der blev sendt mange beundrende blikke mod den 485 hestekræfter stærke racerbil i løbet af dagen, og mange fik også prøvet kræfter med teamets race simulator.

Efter en veloverstået præsentation var CS Racing klar til roll-out tirsdag morgen kl. 08.00, og trods en temperatur på omkring frysepunktet var der god stemning, da motoren startede op og alt blev klar til test.

Læs mere…
 
Aarhusiansk motorsportssatsning præsenteres

 

Danske Fragtmænd Express og CS Racing præsenterer mandag d. 2 april deres fælles satsning i dansk motorsport.

Efter to sæsoner i den danske Renault Clio Cup-serie, hvor der køres i ens opbyggede Renault Clio Cup-racere med godt 200 hestekræfter, har Christian Siepmann og hans team, CS Racing, valgt at opruste materiellet til denne sæson.

Dette års satsning kommer til at foregå i Special Saloon Car-klassen, der traditionelt har huset de mest aggressive, potente og fantasifulde racerbiler. I årets fem løb vil den aarhusianske racerkører stille til start i en BMW M3 GT2, der er magen til de biler, den tyske bilproducent selv har deltaget med ved 24-timers løbet på Le Mans.

IMG 0091
Den nye BMW M3 GT2 under shakedown-test på Padborg Park i december. Foto: Gripping Media

”Det er en markant opgradering, set i forhold til sidste års Renault Clio, der jo nok nærmest kan betegnes som en konebil i forhold til”, fortæller Christian Siepmann storsmilende ved den nye racermaskine.

”Bilen er udstyret med omkring 500 hestekræfter og er bygget op i kulfiber. Når vi lige har lært bilen at kende, skulle den gerne kunne bide skeer med de andre hurtige biler på banen.”

For tredje år i træk er Danske Fragtmænd Express at finde på sponsoroversigten. Ifølge marketingchef Mette Swartz har transportvirksomheden haft stor glæde af det dækfræsende samarbejde:

”Som virksomhed i transportbranchen er motorsport en oplagt mulighed for at få sit brand ud. Vores medarbejdere har taget Christian og hans team til sig og følger ham i vores interne personaleblad, så vi var selvfølgelig med da årets planer blev fremlagt.”

 
Nu er der lang tid til sæsonstart!

IMG_0100

CS Racing gennemførte tirsdag en shakedown-test af den nyindkøbte BMW M3 GT2 på Padborg Park.

Vindstødene var af stormstyrke og regnen stod ned i stænger, men netop som den brede BMW blev læsset ud af traileren stoppede regnen.

Dér stod den. Bred, lav og brutal. Eftermiddagssolen, der netop tittede frem bag skyerne, blev mødt af et blændende grin fra den nye ejer, da der blev tændt op under BMW'ens otte cylindre.

Læs mere…
 
Vi tager revanche i 2012

25092011JG_0284Gripping_Media

Christian Siepmann positiv trods skuffende sæsonafslutning på Sturup Raceway.

Sidste års bronzevinder i Tegee-Dan Clio Cup måtte i år se medaljehåbet forsvinde foran sig, da sæsonens sidste løb blev kørt på svenske Sturup Raceway, der ligger lige udenfor Malmö.

Det var ellers ikke forberedelserne, der manglede. Allerede torsdag morgen var Christian i gang med træningen på den svenske asfalt, for at få flest muligt omgange i kroppen før weekendens strabadser.

Læs mere…
 
Finaleklar

03072011KG_0055

Den aarhusianske racerkører er klar til at kæmpe om topplaceringer i Tegee-Dan Clio Cup-finalen. Med en portion held er mesterskabssølvet inden for rækkevidde på Sturup Raceway.

Læs mere…
 
Ingen pointhøst i denne omgang

04092011kg_0254

Trods påkørsler og deraf følgende resultater er Christian Siepmann tilfreds med weekendens løb på Padborg Park.

Kun fem dage efter sidste afdeling af Tegee-Dan Clio Cup-mesterskabet ved Grand Prix Danmark på FDM Jyllandsringen kunne CS Racing igen sætte kursen mod en racerbane. Denne gang dannede Padborg Park rammen om Dansk Metal Racing Festival, hvor den franske mærkeklasse var blandt deltagerne.

Læs mere…
 
Pokaler og point til Siepmann

28082011KG_0041

Ingen sejre, men flotte pokaler og vigtige point på kontoen blev det til, da CS Racing og Christian Siepmann deltog i Grand Prix Danmark på FDM Jyllandsringen.

Læs mere…
 
Frisk til årets store weekend!

03072011KG_0055

Christian Siepmann melder klar til race ved Grand Prix Danmark på FDM Jyllandsringen den 26-28. august. Efter løbsweekenden i Holland står den på revanche!

Læs mere…
 
Siepmanns badeferie

02072011KG_0182
Christian Siepmann og CS Racing kørte deres første udenlandske racerløb på Zandvoort-banen i Holland. 

Sidste år debuterede køreren i den fragtmandsblå Renault Clio i dansk banesport, og siden er det støt gået fremad med flotte resultater som et bevis på talentet. I år er to af løbene i Tegee-Dan Clio Cup henlagt til udenlandske racerbaner, og Zandvoort var første nyhed på menuen.

Læs mere…
 
Klar til ræs i sandet

19062011SS_0255

Christian Siepmann og CS Racing drager til Holland for at køre på den legendariske Zandvoort-bane.

Sommerferien rykker tættere og tættere på, og det gælder også for racerkørerne i Tegee-Dan Clio Cup. Men først skal forårssæsonens sidste racerløb overstås, og for første gang i Risskov-køreren, Christian Siepmann's karriere skal slaget stå på en udenlandsk racerbane.

"Det bliver vanvittigt spændende", fortæller Christian, der efter de første tre afdelinger af mesterskabet ligger flot med på en tredjeplads.

"Zandvoort er en gammel Formel 1-bane, som ligger helt ude ved Atlanterhavet - ja, faktisk er der kun et par hundrede meters sandstrand mellem banen og havet. Det betyder også, at man kan risikere små sandfygninger ind over banen, som gør løbet meget mere udfordrende."

Circuit Park Zandvoort ligger en halv times kørsel fra Amsterdam og har igennem tiden lagt asfalt til mange Formel 1-løb, hvor historiske kørere som Fangio og Senna har dystet på højeste niveau.

"Jeg glæder mig til at prøve kræfter med en større og mere udfordrende bane end dem, vi har herhjemme i Danmark", siger Christian, der godt ved at det bliver en stor mundfuld. "Svinghastighederne er markant højere end hvad vi er vant til på de danske baner, så det kræver helt sikkert noget tilvænning før jeg kører hurtigt nok - men det bliver fedt at prøve!"

 
Bedre held næste gang

19062011KG_0252

Christian Siepmann fik ikke indfriet sine ambitioner for weekenden, da Tegee-Dan Clio Cup kørte på Ring Djursland.

Den aarhusianske Clio-kører havde ellers sat sig for at være med i kampen om pokaler, når feltet skulle dyste på den kuperede racerbane på Jyllands næse. Det blev dog ikke til topplaceringer i den indledende tidtagning lørdag eftermiddag, hvor Christian måtte nøjes med sjette hurtigste omgangstid - en tid, der trods alt gav fjerde startposition til første heat.

Læs mere…
 
Tilbage i bakkerne

23042011KG_0192

Christian Siepmann er klar til optur på Ring Djurslands asfalt.

Læs mere…
 
Regn er slet ikke dårligt!

29052011KG_0459

Christian Siepmann dansede sin helt egen regndans på Padborg Park, da Tegee-Dan Renault Clio Cup gæstede banen i weekenden.

Læs mere…
 
Grundige forberedelser betaler sig

23042011JG_0148

Christian Siepmann sikrede sig værdifulde points i sæsonpremieren for Tegee-Dan Clio Cup Danmark ved Åbningsløbet på FDM Jyllandsringen.

Læs mere…
 
Bilen er nyvasket

07032011KG_013

Christian Siepmann føler sig godt forberedt til årets Tegee-Dan Clio Cup-sæson. Bilen er nyvasket og CS Racing-teamet er klar til kamp.

For under en uge siden var den aarhusianske racerkører ellers ikke helt så klar i mælet. Da teamet skulle teste på FDM Jyllandsringen, ville teamets trofaste Renault Clio Cup-racer ikke starte, og midt på eftermiddagen måtte man give op og køre bilen til en ekspert. Han fandt og udbedrede heldigvis problemet, og mandag kunne CS Racing genoptage testarbejdet på FDM Jyllandsringen.

Læs mere…
 
Fra debutant til bronzefinalist på seks weekender
10102010KG_0227
Christian Siepmann afsluttede sin debutsæson i dansk motorsport med manér på FDM Jyllandsringen.
Forud for finaleweekenden var målet at sikre sig tredjepladsen i årets Renault DTC Light Cup-mesterskab, men både Ronald Poulsen og Martin Frederiksen havde som udgangspunkt flere point på kontoen end århusianeren, der efter Grand Prix Danmark besad femtepladsen.
Læs mere…
 
Han fandt vejen!

Fra grøn debutant til fragtmandsblå løbsvinder - Christian Siepmann har fået en god start på motorsportskarrieren.

I foråret gik en drengedrøm i opfyldelse for Christian Siepmann. Med sin debut i Renault DTC Light Cup igangsatte han som 41-årig sin karriere som racerkører med sit eget team, CS Racing. Og det var ikke uden komplikationer.

"Vi startede med at købe en brugt Toyota Hiace og en ny autotrailer til at trække racerbil og reservedele rundt med", fortæller Christian, der hurtigt kom på andre tanker. "Det fortrød jeg hurtigt, for der var slet ikke den plads, vi skulle bruge." Varevognen blev skiftet ud med en lastbil, og siden har den været fast base ved alle sæsonens løb.

Læs mere…
 
Succesfuld weekend
Motorsportsdebutanten Christian Siepmann tog sin første sejr ved det prestigefyldte Grand Prix Danmark på FDM Jyllandsringen.
Den århusianske racerkører fik ellers ikke den bedste start på weekenden, da han i tidtagningen til første heat måtte nøjes med sidstepladsen. Som held i uheld betød det, på grund af særlige regler for Renault DTC Light Cup, at den fragtmandsblå Renault Clio kunne starte i pole position i første heat.
Læs mere…
 
Siepmann i Grand Prix-stemning
Den århusianske Renault DTC Light Cup-kører Christian Siepmann sætter kursen mod podiets øverste trin, når han i weekenden deltager i Grand Prix Danmark på FDM Jyllandsringen.

Foto: Gripping Media
"Nu har jeg i de sidste to løbsweekender fået to andenpladser, så nu må tiden være inde til at tage det sidste skridt op til førstepladsen", siger Christian, der i sin fragtmandsblå Renault Clio kørte et stabilt og flot løb på Ring Djursland i starten af august måned.
Grand Prix Danmark er det største motorsportsarrangement, der køres i Danmark, og der er derfor også stor prestige ved at vinde et løb under denne weekend. Det gælder også for Christian, men der er også en anden faktor i spil:
"Vi får besøg af en håndfuld sponsorer, og det vil være en fornøjelse at fejre en sejr sammen med dem", fortæller han. "Men nu må vi se. Der er lige et par stykker, som sikkert også gerne vil have en førsteplads, så jeg kommer ikke sovende til sejren."
 
Pokaler og grus
Christian Siepmann kom ikke tomhændet hjem fra weekendens afdeling af Renault DTC Light Cup på Ring Djursland.
Før sommerferien sikrede sæsondebutanten sig karrierens første pokal, da han sluttede på andenpladsen i et af løbene på FDM Jyllandsringen. De gode takter fortsatte, da efterårssæsonen startede på den kringlede bane på Djursland.
I lørdagens træning og tidtagning var omgangstiderne ikke blandt klassens hurtigste kørere, men en syvendeplads med godt et sekund op til Pole Position var ifølge køreren ikke så skidt endda.
Læs mere…
 
Første pokal til kaminhylden
Århusianske Christian Siepmann tog søndag hul på en ny hobby - at samle på pokaler. Ved weekendens ene løb i Renault DTC Light-klassen sikrede han sig en 2. plads, da klassen gæstede FDM Jyllandsringen sammen med resten af DTC-cirkusset.
Weekenden var ellers ikke begyndt på den glædelige måde. Banen var lørdag ramt af flere kortvarige regnskyl, og selvom CS Racing testede på banen i regnvejr få uger tidligere, drillede opsætningen på den fragtmandsblå Renault Clio da tidtagningen blev kørt.
Læs mere…
 
Tæt på succes
Christian Siepmanns første løbsweekend på Padborg Park var tæt på at ende med succes, men blev stoppet af kollision med en konkurrent.
Weekenden startede ellers helt godt, hvor Christian satte fjerde hurtigste omgangstid i tidtagningen, foran noget mere erfarne kørere. "Det ville være løgn hvis jeg sagde, at jeg ikke var tilfreds", lød det spøgefuldt fra Christian. "Bilen kørte som den skulle, og jeg synes også at jeg fik skruet op for talentet. En plads midt i feltet og kun 6/10 sekund efter den hurtigste - det er godkendt!"
Læs mere…
 
Klar til sønderjysk racerløb
Renault DTC Light Cup-køreren Christian Siepmann er klar til weekendens racerløb på Padborg Park, når 2. afdeling af mesterskabet bliver kørt sammen med DTC-feltet.
Racerbilen har dårligt nok stået stille før den skal i aktion igen, da Siepmann valgte at deltage i sidste weekends Special Saloon Car Festival i Bel-Ray SSC Challenges SS2-klasse. "Det var en fortrinlig mulighed for at få lært Ring Djurslands kuperede banelayout at kende før vi skal køre race deroppe med Renault DTC Light Cuppen", fortæller Christian Siepmann, der også må indrømme at Ring Djursland er en racerbane for rigtige mænd. "Det går meget op og ned, og man kan godt blive helt overrasket over de stigninger og fald, der er på banen."
Læs mere…
 
En ganske respektabel debut
Den motorsportsdebuterende Christian Siepmann fik en forrygende start på karrieren ved Åbningsløbet på FDM Jyllandsringen, hvor han kørte lige op med erfarne konkurrenter i Renault DTC Light Cup.
Under lørdagens træning kom der mere og mere fart i bilen for hver kørt omgang, og Christian endte med 6. hurtigste tid foran tre erfarne konkurrenter. Det var ikke uden grund at der efterfølgende var en opløftet stemning i teltet.
Læs mere…